NADOKNADIT ĆE ŠTETU / Hrvati se vratili s ljetovanja iz noćne more, oglasila se agencija: 'Znate, otkazivanje letova je neizbježan dio avioprometa...'

Image
Foto: Profimedia/Ilustracija

Skupina od 200 Slovenaca i Hrvata trebala se kući vratiti u nedjelju. Prvo im je otkazan jutarnji let, a onda i popodnevni zbog čega su u Egiptu ostali dan duže te nisu stigli na posao ni djeca u školu

5.9.2023.
13:15
Profimedia/Ilustracija
VOYO logo

Hrvatski i slovenski turisti, koji su neočekivano zapeli u Egiptu nakon što su im otkazana dva leta, napokon su se vratili kući.

Skupina od 200 Slovenaca i Hrvata trebala se kući vratiti u nedjelju. Prvo im je otkazan jutarnji let, a onda i popodnevni zbog čega su u Egiptu ostali dan duže te nisu stigli na posao ni djeca u školu. Za drugo su otkazivanje saznali na aerodromu gdje su proživjeli šestosatnu dramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenijeli smo jučer s portala Danas.hr potresnu ispovijest Zagrepčanke Višnje koja je opisala detalje ljetovanja iz noćne more, nakon čega je reagirala turistička agencija Eti koja je putovanje i organizirala. Obećali su da će po povratku u Sloveniju putnici obavijest o naknadi štete u skladu sa zakonom.

Image
ZAGLAVILI U EGIPTU /

Hrvatski turisti na putovanju iz najgore noćne more: 'Pobunili smo se, digli na noge, a onda su došli naoružani policajci...'

Image
ZAGLAVILI U EGIPTU /

Hrvatski turisti na putovanju iz najgore noćne more: 'Pobunili smo se, digli na noge, a onda su došli naoružani policajci...'

'Neizbježan dio avioprometa'

Iz agencije su za Danas.hr rekli da su kašnjenja i otkazivanja letova neizbježan dio avioprometa, a tvrde i da su u suradnji s aviokompanijom tražili alternative za drugi let, ali su svi kapaciteti bili popunjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjesni su da je otkazivanje leta izazvalo razočaranje i stres među putnicima, no tvrde da je aviokompanija "brinula o putnicima" te im "osigurala besplatni smještaj u hotelima s uslugom all inclusive".

Podsjetimo, gospođa Višnja jučer je opisala kako su djelatnici zračne luke bili bezobrazni prema njima te da su na njih počeli vikati i zajedno s policijom ih doslovno istjerali s aerodroma nakon što su se pobunili jer su se nakon drugog otkazivanja leta samo željeli vratiti kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvati zarobljeni u Egiptu nakon ljetovanja iz pakla: 'Istjerali su nas s aerodroma, vikali da nam neće dati hrane ni vode'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došla je policija s pištoljima i počeli su vikati na nas 'van iz aerodroma, ne možete ostati tu'. Tko želi ostati, baš nas briga koliko ćete tu ostati, nećemo vam dati ni hranu ni vodu", ustvrdila je razočarana Zagrepčanka koja se tada s ostatkom putnika vratila u hotel.

'Sigurnost nam je na prvom mjestu'

Iz agencije su također istaknuli da im je sigurnost putnika uvijek na prvom mjestu. Ipak, Višnja je za Danas.hr ispričala da je dio putnika spavao na ležaljkama na otvorenom nekoliko sati nakon što im je propao prvi "check out" iz hotela te otkazan prvi let toga jutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija nije komentirala optužbe putnika zbog loše komunikacije jer predstavnici agencije koji su bili s turistima u Hurgadi, prema tvrdnjama gđe. Višnje, nisu davali nikakve informacije.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo