JE LI NA POMOLU POMIRENJE? / Hrebak je uvjeren da bi Jakop bio prihvatljiv Milanoviću: 'Osobno ga poznajem. Teško mu je pronaći zamjerku'

'Poznajem Jakopa osobno, izuzetno smirena i obrazovana osoba i koji je bio u Domovinskom ratu, a poznaje sustav odozdola i prema gore i za nas u HSLS-u on bi bio dobro rješenje', kaže Hrebak.

12.11.2023.
20:18
VOYO logo

Večeras se s Markovog trga u RTL Danas javio reporter Goran Latković koji je razgovarao s Dariom Hrebakom, predsjednikom HSLS-a, o Zdravku Jakopu, kojeg je premijer Andrej Plenković imenovao za vršitelja dužnosti ministra obrane.

"Moguće je da se Jakopa s obzirom na njegovo iskustvo predloži za ministra, ali u takvoj proceduri brigadni general prvo će se morati umiroviti kako bi po zakonu postao ministar," rekao je Latković na početku javljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SUDSKI VJEŠTAK NAPRAVIO PROCJENU /

Neslužbeno: Otkriveno kojom su brzinom vozili Banožić i vozač kombija

Image
SUDSKI VJEŠTAK NAPRAVIO PROCJENU /

Neslužbeno: Otkriveno kojom su brzinom vozili Banožić i vozač kombija

"Kako doznajem on je stava da će prihvatiti ponudu premijera Plenkovića ako ju naravno i dobije. Premijer Plenković će to prvo raspraviti i dogovoriti u svom najužem krugu ljudi, a zatim o tome raspravljati na stranačkim tijelima", rekao je reporter nakon čega je upitao Hrebaka je li se čuo s premijerom oko ove situacije.

"Nismo se čuli, ali nema ni potrebe za tim," rekao je Hrebak. "Moram pohvaliti njegovu brzu reakciju, jako je važno jer Ministarstvo obrane je jako važno s obzirom na ove globalne okolnosti u kojima jesmo i mislim da je jako dobro što je odmah pronašao rješenje u vidu gospodina Jakopa da privremeno obavlja ovu dužnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakop bi bio 'dobro rješenje'

Hrebak se pozitivno izrazio o potencijalnom kandidatu za Banožićevu zamjenu.

"Poznajem Jakopa osobno, izuzetno smirena i obrazovna osoba i koji je bio u Domovinskom ratu, a poznaje sustav odozdola i prema gore i za nas u HSLS-U on bi bio dobro rješenje. HSLS bi bio za njega", kaže Hrebak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje RTL-ovog reportera o tome što očekuje od novog ministra obrane u smislu odnosa s Pantovčakom, Hrebak odgovara:

"Što se tiče gospodina Jakopa, vjerujem da predsjednik Milanović ne bi imao ništa protiv, teško mu je pronaći zamjerku. Radi se o dragovoljcu Domovinskog rata, poznaje cijeli sustav, prošao je NATO školovanja. Vjerujem da bi bio prihvatljiv i predsjedniku Milanoviću."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Tko je Zdravko Jakop koji će zamijeniti Banožića? Trenutna plaća mu je 2500 eura i nije član stranke

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo