'Zašto mislite da se ne zna?' / Božinovića pitali zašto se ne zna ništa o brzini vožnje ni je li Banožić bio pijan: On uzvratio novinarima protupitanjem

'Oni koji imaju sve informacije u ovom trenutku su policija i državno odvjetništvo, kad oni odluče što i je li mogu nešto od toga podijeliti s javnost, oni će to i napraviti', rekao je Davor Božinović

12.11.2023.
16:30
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u nedjelju kako istraga u slučaju prometne nesreće koju je prouzročio Mario Banožić ide svojim tijekom, oni koji imaju sve informacije su policija i odvjetništvo, a tvrdi i da ne zna je li kod Banožića utvrđena prisutnost alkohola u krvi.

"Teško da ja mogu imati komentar na nešto što je posao policije i državnog odvjetništva. Jučer je bio očevid... utvrđena je dinamika onoga što se događalo u ovoj fazi i policija je podnijela kaznenu prijavu. To je sve sukladno onome što policija i državno odvjetništvo rade u ovakvim situacijama", izjavio je Božinović na Interliberu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara kada će se znati toksikološki nalaz, uzvratio je da je to 'nešto što će biti sastavni dio spisa i to će znati prvo državno odvjetništvo i policija'. "Sigurno u jednom trenutku će se na to referirati. Hoće li se to nešto separatno objaviti nisam siguran", rekao je.

Image
'Predložit ćemo Saboru novoga ministra' /

Plenković otkrio najnovije informacije o zdravstvenom stanju Banožića: 'I dalje je zabrinjavajuće, Medved ga je posjetio...'

Image
'Predložit ćemo Saboru novoga ministra' /

Plenković otkrio najnovije informacije o zdravstvenom stanju Banožića: 'I dalje je zabrinjavajuće, Medved ga je posjetio...'

O brzini vožnje i alkoholu

Upitan zašto se ne zna ništa o brzini vožnje niti je li Banožić bio alkoholiziran, odgovorio je protupitanjem: "Zašto mislite da se ne zna? Nije objavljeno. Jučer je bio očevid, danas je podnesena kaznena prijava, prema tome ide kriminalističko istraživanje svojim tijekom sukladno Zakonu o kaznenom postupku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji imaju sve informacije u ovom trenutku su policija i državno odvjetništvo, kad oni odluče što i je li mogu nešto od toga podijeliti s javnost, oni će to i napraviti, poručio je. "Postoje situacije u kojima, ako hoćete i zbog aktera koji su u to involvirani, očevid preuzima županijsko državno odvjetništvo, a to je bio slučaj i jučer, s obzirom da se radi o ministru u Vladi. Prema tome, oni su vlasnici informacija", rekao je.

Nema, tvrdi, saznanja o tome je li kod Banožića utvrđena prisutnost alkohola u krvi. "Ja nemam takvih saznanja niti sam netko kome bi podnosili to izvješće", kazao je, odgovarajući novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smijenjeni ministar Mario Banožić izazvao je u subotu ujutro prometnu nesreću u kojem je poginuo 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake.

Četiri osobe privedene u Zadru

Novinari su Božinovića pitali i za recentni slučaj napada huligana na izaslanstvo Crvene zvezde i novinare u Zadru, te je li trebalo biti više policije u osiguranju tih ljudi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je meni kazao načelnik policijske uprave, košarkaški klub sa stručnim stožerom je bio u jednom zadarskom hotelu i tu je policija radila opservaciju. Jedan dio vodstva se očito odlučio s još nekim osobama koje su također bile napadnute biti na nekom drugom mjestu... policija nije imala informaciju o ovoj skupini. Po samom događaju je krenula intenzivna kriminalistička istraga i u ovom trenutku mislim da su četiri osobe u zadarskoj policiji", pojasnio je.

Upitan o dvojici hrvatskih maloljetnika uhićenih u međunarodnoj akciji protiv desničarskog terorizma Božinović je rekao da, s obzirom na to da se radi o maloljetnicima, tu postoje ograničenja kada se govori o komunikaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je poruka ove akcije to je da je međunarodna policijska suradnja iz dana u dan sve učinkovitija.

"Poruka mladim ljudima i roditeljima je da je dobro imati jedno oko na to gdje su i što rade djeca, pogotovo kad se zatvore u sobama sami s internetom", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što su ti maloljetnici zapravo planirali, uzvratio je kako u ovom trenutku nije ovlašten o tome govoriti.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo