NIJE NI MILANOVIĆ CVIJEĆE, ALI... / Sada je posve jasno, Hrvatska je država Andreja Plenkovića! Vlast je samo njegova. Više to čak ni ne skriva

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Od prošlogodišnje plinske pljačke do danas Plenković je posve obesmislio i okupirao sve institucije, dokinuo trodiobu vlasti, pa je sad otišao i korak dalje odvaživši se i na dokidanje svih ustavnih ovlasti predsjednika Republike, kao posljednje institucije koju nije uspio zarobiti

6.7.2023.
18:30
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Nije prošla ni godina dana da smo saznali o plinskoj pljački milijarde kune iz Ine u režiji HDZ-ovih direktora, a već smo usred nove plinske pljačke u kojoj su se deseci milijuna eura ponovno slili u privatne džepove, na štetu tzv. državne tvrtke HEP, a zapravo bankomata vladajuće stranke. Krade se, krade se nemilice i desetljećima, bez trunke srama i zato Hrvatska sporo napreduje i zato je većina hrvatskih građana postala europska sirotinja.

O tome već pjevaju i vrapci na grani, ali jedini koji tvrdi kako o tome baš ništa ne zna je hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek zna sve o svemu i svakome, ali nikad ništa ne zna o kriminalu i pljački

On, koji poput srednjovjekovnog kralja kontrolira sav život u državi i uvijek zna sve o svemu i svakome, ali nikad ništa ne zna o kriminalu i pljačkaškim poslovnim pogodbama u kojima sudjeluju njegovi ministri, najbliži stranački suradnici i direktori državnih tvrtki, pa možda i on sam. O tome je uvijek neinformiran i dugo prikuplja informacije, taman dok se javnost ne umori i ne otkrije nova pljačka o kojoj ništa neće znati i o kojoj će prikupljati informacije i dodatno analizirati podatke.

Kad bi institucije u ovoj zemlji doista štitile državne interese i vladavinu prava, Plenković, HDZ i trgovačka koalicija uopće si ne bi mogli dopustiti ovo što nam rade. No, i o tome sve već znamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROPAO ČVENK /

Plenković optužio Milanovića za silovanje Ustava, pa mu dao 'nogu': 'Dok ne kaže 'Sorry, stari' nema razgovora. N-e-m-a!'

Image
PROPAO ČVENK /

Plenković optužio Milanovića za silovanje Ustava, pa mu dao 'nogu': 'Dok ne kaže 'Sorry, stari' nema razgovora. N-e-m-a!'

Potpuna blokada institucije šefa države

Međutim, od prošlogodišnje plinske pljačke do danas Plenković je posve obesmislio i okupirao sve institucije, dokinuo trodiobu vlasti, pa je sad otišao i korak dalje odvaživši se i na dokidanje svih ustavnih ovlasti predsjednika Republike, kao posljednje institucije koju nije uspio zarobiti.

Kako Zorana Milanovića kao neposredno izabranog predsjednika ipak ne može opozvati, činjenicu da neposredno izabrani predsjednik sve ustavne ovlasti dijeli s premijerom i Vladom, odlučio je iskoristiti za potpunu blokadu institucije šefa države. To što će zbog toga patiti sigurnosna politika, Hrvatska vojska ili diplomacija, posve mu je nevažno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne dam, neću, ne može'

Jer Hrvatska više nije država hrvatskog naroda i svih naših nacionalnih manjina nego država Andreja Plenkovića. Vlast ne proizlazi iz naroda nego iz političke trgovine i pripada samo Andreju Plenkoviću.

Čak se više u javnim nastupima ni ne usteže isticati kako on neće dopustiti da mu Hrvatska bude ovakva ili onakva, poput kakvog nasilnog oca koji u svim prilikama u kojima griješi ili je izložen kritici, nadmeno izvikuje „ne dam, neću, ne može“. Šefa države i opoziciju naziva divljacima i do kosti prezire javnost i novinare. Politolog Anđelko Milardović baš mu je spretno nadjenuo nadimak „hrvatski kralj Andrija Veliki“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Plenkovićev odgovor Milanoviću: 'Što se tiče te teme...'

Nije ni Zoran Milanović cvijeće, ali ovo...

Da se razumijemo, nije ni Zoran Milanović cvijeće, taj je od 2000-ih zabio više autogolova od ijednog političara na poziciji moći, znatno je pridonio srozavanju i javne komunikacije i ugleda predsjedničke dužnosti, iznevjerio je većinu obećanja koja je građanima dao kad su ga izabrali, posebno ono da će biti normalan i da će nam osigurati normalnu Hrvatsku. Ali kad je riječ o tajnim službama ima jasne ustavne i zakonske ovlasti koje premijer ne smije derogirati i argumenti koje predsjednik iznosi su apsolutno vrijedni razmatranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Milanovića sad Plenković traži da se ispriča njemu i HDZ-u jer ih vrijeđa, iako užasno međusobno vrijeđanje slušamo gotovo od prvoga dana tvrde kohabitacije. Isprika za uvrede, koja zasigurno neće stići, koristi se kao alibi za izvaninstitucionalni, protuustavni pokušaj blokade rada neposredno izabranog predsjednika Republike. Tko misli da je to nevažno pitanje, neka se učlani u HDZ.

Kad smo već kod isprika...

Kad smo već kod isprika, vladajuća stranka već ima presudu za zločinačko udruživanje protiv interesa vlastitog naroda, ali se nikad za to nitko ispričao nikad nije. Plenković se svojevremeno odbio ispričati za zlodjela stranke koju vodi jer njemu nitko neće „lijepiti etikete“ ni „prišiti Sanadera“. Novac koji je isisan iz državnih izvora odavno je u Plenkovićevu mandatu višestruko nadmašio iznose love isisane u Sanaderovo doba. Da, da, o tome on ništa ne zna, prikuplja informacije i dodatno analizira podatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ide to tako s Plenkovićem već sedam godina, ali posljednja plinska pljačka toliko je važna i tako se odigrava da se čini kako će se Plenković teško moći izuzeti od odgovornosti i da nije baš ludo predviđanje mostovaca kako bi ga konačno mogla koštati vlasti.

Samo da se viškovi plina ne iskoriste i za punjenje nekih novih plinskih boca kojima će se blokirati zagrebačke prometnice u slučaju promjene vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču