HDZ SE HVALI NA FACEBOOKU: / 'Uoči turističke sezone imamo možda i najbolju epidemiološku situaciju na Mediteranu'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HDZ: 'Uoči turističke sezonu imamo epidemiološku situaciju koja je među najboljima na Mediteranu, ako ne i najbolja'

5.5.2020.
12:09
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je jučer Hrvatska ušla u drugu fazu popuštanja mjera usmjerenih na suzbijanje pandemije koronavirusa, Hrvatska demokratska zajednica pohvalila se na Facebooku kako uoči turističke sezone imamo "možda i najbolju epidemiološku situaciju na Mediteranu". Pritom su istaknuli kako je Znanstveni savjet Vlade RH, koji okuplja istaknute hrvatske biomedicinske znanstvenike iz Domovine i inozemstva, ocijenio na sastanku da su rezultati u suzbijanju epidemije koronavirusa vrlo dobri.

"Važna je i ocjena da su mjere, koje su polučile dobar učinak u suzbijanju epidemije, stvorile preduvjete i pretpostavke za trajnije i održivije aktiviranje gospodarstva. Pred turističku sezonu imamo epidemiološku situaciju koja je, komparativno gledano, među najboljima na Mediteranu, ako ne i najbolja", rekao je predstojnik Ureda predsjednika Vlade RH Zvonimir Frka-Petešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Znanstveni savjet - koji sačinjavaju Alemka Markotić, Krunoslav Capak, Dragan Primorac, Miroslav Radman, Igor Rudan, Gordan Lauc, Nenad Ban, Branko Kolarić i Zvonko Kusić - složio se da su rezultati dobri iz razloga što su poduzete mjere bile drastične, a to pruža i izvrsnu priliku da se zemlja reaktivira razmjerno brzo. Da Hrvatska nije na vrijeme poduzela te mjere, današnja bi situacija bila daleko gora. To je temeljna poruka o kojoj su se složili svi članovi Znanstvenog savjeta. Svi smo iznimno zadovoljni i vrlo odgovornim ponašanjem građana, što je također pridonijelo dobrim rezultatima - poručio je bivši ministar znanosti i obrazovanja i forenzički genetičar Dragan Primorac", napisali su iz HDZ-a u objavi na službenim internetnskim stranicama stranke.

‘HDZ-OV LOGOR, ŠKARIČIĆ UBOJICA’: Grafit koji je osvanuo na splitskom domu za starije brzo je prebojan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'HDZ-OV LOGOR, ŠKARIČIĆ UBOJICA': Grafit koji je osvanuo na splitskom domu za starije brzo je prebojan

Image

'HDZ-OV LOGOR, ŠKARIČIĆ UBOJICA': Grafit koji je osvanuo na splitskom domu za starije brzo je prebojan

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo