KUŠČEVIĆ, ŽALAC, MARIĆ, DALIĆ... / HDZ i Vladu potresaju afere, zadnja je uhićenje Horvata, a jedna anegdota pokazuje da je i Plenkovića strah

'Sanadera meni neće prišiti nitko i točka', ponavlja Plenković. No i bez nasljeđa bivšeg premijera koji je završio u zatvoru, HDZ ima sasvim dovoljno afera pod sobom

21.2.2022.
9:08
VOYO logo

Zajedno s bivšim šefom Ivo Sanaderom, HDZ  kao stranka osuđena je za korupciju. No, Andrej Plenković uporno ponavlja kako je ovaj HDZ novi.

"Sanadera meni neće prišiti nitko i točka", poručio je. No, i bez nasljeđa bivšeg premijera koji je završio u zatvoru, ima sasvim dovoljno afera u kaputu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dva puta nisu vodili državu

Kako piše RTL, od Fimi Medije kao krune preko afera Softver, Mercedes, HOTMAIL, Rimac do i ove nove afere s dodjelom poticaja po "babama i stričevima". Vladajuća stranka samo dva puta od samostalnosti nije vodila Hrvatsku, a kroz sve te godine mnogi su članovi HDZ-a pozicije iskoristili za kaznena djela.

Sve do sada, kada su u pitanju ministarske pozicije, Plenković ih se sam riješio prije nego što im je policija pokucala na vrata.  Branio ih je dok nisu počeli štetiti njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj sport traženja ostavki, to sam se hvala Bogu naučio u ovoj Vladi, kao za neki trening", kazao je premijer Plenković. Od prozivki za plagijat ministra obrazovanja Pave Barišića, do malverzacijama zemljištem Lovre Kuščevića.

Image
PLENKOVIĆU JE TAJMING ČUDAN, ALI... /

Sad je jasno zašto je Horvat uhićen baš ove subote: USKOK, objektivno, i nije imao drugog izbora...

Image
PLENKOVIĆU JE TAJMING ČUDAN, ALI... /

Sad je jasno zašto je Horvat uhićen baš ove subote: USKOK, objektivno, i nije imao drugog izbora...

"Zahvaljujući upravo vama dao sam zahtjev da se sve moje nekretnine evidentiraju u katastar", rekao je Lovro Kuščević (HDZ), bivši ministar uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnica bivšoj ministrici

Prošle godine potvrđena mu je optužnica. Gabrijeli Žalac oprostio je premijer isteklu vozačku dozvolu.

Žalac je u rekonstrukciji Vlade nestala, a afere Mercedes, Rimac, odnosno sređivanje državnog ispita za brata, Softver, samo su se otpetljavale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Nakon svih afera, premijer o njoj nije promijenio mišljenje.

"Mislim da je bila sjajna", kazao je Plenković.

Goran Marić se od izbijanja afere s ljetnikovcem i nekretninama održao 84 dana. "Dajem ostavku", kazao je Goran Marić.

Zaboravljaju upisati nekretnine

Neupisane nekretnine presudile su i Milanu Kujundžiću, te tadašnjem ministru poljoprivrede Tolušiću koji je zaboravio upisati stotinjak kvadrata. Možda je najteže bilo premijeru odustati od Martine Dalić. No, afera Hotmail u krizi oko Agrokora i medijski pritisak bili su preveliki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog odlazaka premijer nikada nije vidio u mrljama ministara već hibridnom ratu, a neki i u obračunu unutar HDZ-a.

Afera Rimac i njezini krakovi još tresu HDZ, bivša državna tajnica uprave zasad je povukla dvoje ministara i potpredsjednika Vlade, ali i brojne HDZ-ovce. Kao i prije dvije godine, akcija Državnog odvjetništva i ovaj je put premijeru upitna. "Očekujem da tako procesuiraju i SDP", kazao je prije dvije godine Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je vrlo indikativan tajming", rekao je jučer Plenković.

Ako miruju ministri, afere otvaraju 'lokalci'

Kad premijer nema problema s ministrima, afere otvaraju ili u njima sudjeluju lokalni HDZ-ovci. Tako je HDZ-ov gradonačelnik i u aferi JANAF, a zbog sumnji u HDZ-ove lokalne šerife USKOK je radio i u Kutini, Požegi, Ivanić Gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O načinu razmišljanja puno govori izjava glavnog aktera iz još jedne afere.

"Mene je sram koliko nemam, a nemam. Nemam vozila, imam jednu imovinu. Što će premijer misliti o meni, kako će pomoći, meni treba pomoć", kazao je Krešimir Žunić (HDZ), bivši v.d. direktora APN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I premijer se boji što će iduće izaći

Od svih afera kaznu odslužuje bivši šef Sanader. Nekadašnji ministri Božidar KalmetaDamir Polančec i Berislav Rončević su oslobođeni. Sudski postupci za Plenkovićeve ministre, ako do njih uopće dođe, tek se očekuju.

Da se već i sam premijer boji što će sljedeće izaći, najbolje pokazuje anegdota oko euro kovanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam se šalio s njima četvero, pitao sam je li netko od vas četvero iz HDZ-a računajući da bi moglo biti. Ali rekli su da nisu. Stvarno ovo nema veze s nama", kazao je Plenković, nakon što je isplivala blamaža s plagijatom.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo