NAKON UHIĆENJA HORVATA / Rekonstrukcija Vlade ili...? 'Moramo na prijevremene izbore. Ovo je presedan koji nismo imali u povijesti hrvatske države'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na pitanje hoće li uskoro doći do rekonstrukcije Vlade Radimir Čačić rekao je da je to teško zvati rekonstrukcijom Vlade

21.2.2022.
8:30
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Nakon uhićenja bivšeg ministra Darka Horvata mnogi se pitaju hoće li doći do prijevremenih izbora ili rekonstrukcije Vlade. Saborski zastupnik Dražen Bošnjaković iz HDZ-a rekao je da će se još vidjeti hoće li se ići u rekonstrukciju Vlade.

"I ranije smo svjedočili spektakularnim uhićenjima i suđenjima, gdje na koncu nije bilo ništa. Vidjet ćemo što će donijeti vrijeme", rekao je Bošnjaković za HRT. On smatra kako je premijer s pravom postavio pitanje zašto su sve informacije došle u javnost. Misli da to nije dobro za sami postupak jer može doći do pritiska na pravosuđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆU JE TAJMING ČUDAN, ALI... /

Sad je jasno zašto je Horvat uhićen baš ove subote: USKOK, objektivno, i nije imao drugog izbora...

Image
PLENKOVIĆU JE TAJMING ČUDAN, ALI... /

Sad je jasno zašto je Horvat uhićen baš ove subote: USKOK, objektivno, i nije imao drugog izbora...

Čačić: 'Nadamo se da će novi ministar biti sposoban odgovoriti na novi izazov'

"Sada smo došli u situaciju da je čovjek osuđen, a da postupak nije praktički niti počeo", rekao je Bošnjaković.

Na pitanje hoće li uskoro doći do rekonstrukcije Vlade Radimir Čačić, predsjednik Reformista, rekao je da je to teško zvati rekonstrukcijom Vlade te smatra kako je to iznuđeni potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sama činjenica da je Darko Horvat uhićen ga potpuno eliminira da bude i dalje u Vladi. Nadamo se da će novi ministar biti sposoban odgovoriti na novi izazov. Bez obzira što je premijer uspio da se za godinu dana produlji rok za iskorištenje sredstava namijenjenih potresu u Zagrebu, to je pet milijardi, ogroman novac. Ako bude kvalitetan kandidat, glasat ćemo, a ako se priča proširi na bilo koga dalje u Vladi, to nije više pojedinačni slučaj, nije eksces, mi nažalost, nećemo moći podržati takvu vladu", rekao je Čačić.

Jakšić: 'Moramo ići na prijevremene izbore'

Mišel Jakšić iz SDP-a izrazio je iskrenu sućut premijer Plenkoviću jer je težak vikend iza njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada mora otići i moramo ići na prijevremene izbore. Ako živimo u demokratskom uljuđenom društvu, zna se što se u takvim društvima događa kada jedan ministar u mandatu završi u pritvoru. Ovo je presedan koji nismo imali u povijesti hrvatske države. Kada oporba problematizira rad pravosuđa koji proizlazi iz percepcije građana prema pravosuđu koje je katastrofalno, onda mi to radimo jer želimo demontirati državu. Ako to radi Andrej Plenković onda on to radi jer je zabrinut za ovu državu i zabrinut je kako tijela rade", povukao je usporedbu Jakšić.

Smatra da je nastup premijera bio ružan i da pokazuje nervozu u Vladi i u HDZ-u. Navodi primjer kada je premijer rekao da će osobno nazvati "šeficu DORH-a kako bi saznao što se radi i kako se radi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo