OPET NAPADA IZ SVIH ORUŽJA / Dalija razotkrila planove HDZ-a i Plenkovića, jeste li skužili što se danas dogodilo? ' Želi poniziti i Hrvatski sabor i sve građane'

Image
Foto: Pixell

Poručila je i da Plenković čak i Hrvatski sabor pretvara u mjesto na kojem demonstrira politiku 'mogu što hoću'

18.10.2022.
13:47
Pixell
VOYO logo

Hrvatski premijer Andrej Plenković u utorak je došao u Sabor kako bi podnio izvještaj o radu Vlade. Dio oporbe odlučio je bojkotirati premijerovo godišnje izvješće te će napustiti sabornicu dok ga bude podnosio u znak protesta jer odbija da se u Saboru raspravlja o aferi Ina te iznese svoja saznanja o njoj. Među njima je i Dalija Orešković iz Centra koja je svoju odluku pojasnila na Facebooku.

Image
PLENKOVIĆ O STANJU NACIJE /

Velik dio oporbe napustio Sabor, premijer se hvali: 'Ovo je godina isporuke, idući tjedan povećavamo minimalnu plaću na 4220 kuna'

Image
PLENKOVIĆ O STANJU NACIJE /

Velik dio oporbe napustio Sabor, premijer se hvali: 'Ovo je godina isporuke, idući tjedan povećavamo minimalnu plaću na 4220 kuna'

"Danas će se za vrijeme izlaganja Andreja Plenkovića vidjeti tko su oni koji svojom prisutnošću u sabornici u dilemi "Ili HDZ ili Hrvatska" prednost daju HDZ-u. Centar se u toj dilemi opredijelio za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužni smo se suprotstaviti Andreju Plenković koji čak i Hrvatski sabor pretvara u mjesto na kojem demonstrira politiku "mogu što hoću", jer je to HDZ-ov model i pogled na Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbijanjem dolaska na sjednicu Antikorupcijskog vijeća, tijela koje je osnovano posebnom Odlukom Hrvatskog sabora, a na koju je po drugi puta pozvan kako bi se razjasnile okolnosti koje su dovele do korupcije u INA-i, Andrej Plenković želi poniziti i Hrvatski sabor i sve građane koji su birali i oporbene zastupnike. Bez oporbe, nema demokracije.

Naravno, reći će Andrej Plenković da korupcija ima svoje "ime i prezime", no mali je problem što gotovo sva ključna "imena i prezimena" tog korupcijskog bahatog besrama imaju HDZ kao adresu svojeg političkog prebivališta. Zato HDZ preko svojih provjerenih kontinuiteta zvanih Gordan Jandroković i Branko Bačić organiziraju Andreju Plenkoviću da istog dana u istom trenutku podnosi u Hrvatskom saboru godišnje izvješće o stanju nacije, preciznije o naciji u zapuštenom stanju. Andrej Plenković će poziciju začelja u Europskoj uniji prikazati ohrabrujućom i blistavom poput popisa stanovništva, kojeg je, kao i problema, sve manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrej Plenković Hrvatskom vlada jednopartijski i uzurpatorski, jer svi koji mu čine saborsku većinu samostalno ne postoje niti o čemu odlučuju. Po Ustavu Republike Hrvatske, Hrvatski sabor je svakom predsjedniku Vlade, pa tako i Andreju Plenkoviću, njemu nadređeno, a ne njemu podređeno tijelo, neovisno o tome što ima većinu glasačkih ruku. Tako bi to trebalo biti, da je u Saboru većina zastupnika s dostojanstvom predstavnika građana, a ne bezličnih pijuna "mogu što hoću" premijera", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo