ne pljušte rezervacije za sezonu /

Cijene u hrvatskom turizmu su pretjerane: 'Izgubili smo osjećaj za realnost, preskupi smo'

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

Fain tvrdi kako već dugo upozorava sve koji rade i žive od turizma da se ne smije pretjerivati cijenama jer će nam to doći na naplatu prije ili kasnije

7.4.2019.
12:59
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Već neko vrijeme naglašava se koliko je naš turizam u "pozitivnim" brojkama te se priča o rekordnim sezonama, no rezervacije kod nas ne pljušte koliko bi se moglo misliti, piše Slobodna Dalmacija. Osim što se naspram proteklih godina situacija u Grčkoj i Turskoj stabilizirala, u mnogim drugim zemljama nude se cijene aranžmana koje su kod nas nezamislive. 

Jedan primjer govori koliko su kod nas cijene otišle predaleko - članovi jednog splitskog golf kluba su za cijenu odmora u Antaliji bila uključena čak i jela po narudžbi, sva alkoholna pića, zabave, itd, kod nas gost za taj novac jedva pet dana može provesti u prosječnom privatnom smještaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sezona u Turskoj traje i zimi

Zadranin Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija, ne čudi se niskim cijenama koje nude konkurentske destinacije. Kako je ispričao za Slobodnu Dalmaciju, Hrvatska se s Turskom ne može uspoređivati.

Primjerice, Turska je odlučila subvencionirati letove, touroperatore i kruzing kompanije, broj rezervacija im je veći za trećinu. Zaključno, oni turistima praktički plaćaju put da bi posjetili Tursku i ondje potrošili novac. Također, zato sezona u Turskoj traje i zimi naspram Hrvatske u kojoj u to doba svi smještaji zjape prazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugo upozoravam sve koji rade i žive od turizma da ne smijemo pretjerivati s cijenama jer će nam to pretjerivanje doći na naplatu prije ili kasnije. Mi se, očito, s konkurencijom iz Turske ne možemo natjecati niskim cijenama, i mi takve aranžmane iz niza razloga ne možemo ponuditi, ali tko nam brani raditi na podizanju kvalitete?" pita Fain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo