pljuska hž-u / Biciklisti vs. HŽ: biciklima im trebalo do Šibenika jednako kao HŽ-ovu vlaku

Image
Foto: Andrea Thomas/PIXSELL

Razlog tomu pothvatu bio je nedavno otkriće kako putovanje vlakom u ovogodišnjoj akciji HŽ-a Vlakom na more iz Osijeka do Šibenika traje nevjerojatnih 24 sata i 48 minuta.

8.7.2017.
14:24
Andrea Thomas/PIXSELL
VOYO logo

Kako bi dokazali da se biciklom može stići jednako brzo, ili čak brže, iz Osijeka do Šibenika kao i vlakom HŽ-a, veterani Domovinskog rata, aktivni biciklisti i osvjedočeni humanitarci Igor Toman i Ivica Lenard odlučili su sjesti na bicikle i krenuti put Šibenika, piše Glas Slavonije.

Razlog tomu pothvatu bio je nedavno otkriće kako putovanje vlakom u ovogodišnjoj akciji HŽ-a "Vlakom na more” iz Osijeka do Šibenika traje nevjerojatnih 24 sata i 48 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE

>>Vlakom do Šibenika za 'samo' 23 sata vožnje: tako izgleda HŽ-ova ljetna akcija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od 2011. svake godine idemo do Jadrana biciklom. Izazov nam je bila činjenica da u 21. stoljeću vlak iz Osijeka do Šibenika putuje 24 sata, koliko inače treba i nama biciklima", otkrili su Igor i ivica. 

Ove godine imali su malih problema s vremenskim nepogodama, jer ih je jaka kiša uhvatila čak tri puta, pa smo morali pauzirati. Tako su iz Osijeka krenuli u 16 sati, a već od Našica ispaljivali su protugradne rakete te su se sklonili u jednu kapelicu. Zatim ih je nova kiša uhvatila kod Požege, a strašno nevrijeme kod Novske i tu su pauzirali više od dva sata, jer su se čak i stabla rušila na ceste. Oko tri u noći krenuli smo dalje, ali im je odmah pukla guma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome kakav je osjećaj u to doba u selu bez javne rasvjete mijenjati gumu, govori podatak da su svi seoski psi počeli lajati, u kućama su se popalila svjetla, a čovjek ispred čije smo kuće stali izišao je vidjeti što se događa. Ukupno smo sigurno 200 kilometara vozili po kiši, a zbog stanki na kraju nam je do Šibenika trebalo 28 sati. U suprotnom bismo stigli za 24 sata", ispričao je Igor Toman za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo