APARTMAN U DUBRAVI / Ovdje je kod prijatelja živio Frka-Petešić, a supruga mu 'omaškom' ostala prijavljena: Noćenje košta 700 kuna, ali...

Image
Foto: Airbnb

Stan u zagrebačkoj Dubravi u kojemu je Frka-Petešić svojedobno živio kod prijatelja sada se iznajmljuje po cijeni od 700 kuna za noćenje, ali uz napomenu da je rezerviran cijelu godinu

22.1.2022.
11:19
Airbnb
VOYO logo

Nakon što se saznalo da je predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić prijavio fiktivno prebivalište u Salima na Dugom otoku, Net.hr je otkrio da njegova supruga i kćeri imaju prijavljeno prebivalište u Vinodolskoj ulici u zagrebačkoj Dubravi kao podstanari, a žive s njim u državnom stanu površine 96 kvadrata u Jurišićevoj ulici u središtu Zagreba čiji najam, kao dužnosnik, plaća 484 kune mjesečno. No, one nisu odjavile prebivalište u Dubravi, što su potvrdili i iz Vlade rekavši da "supruga i jedna kći žive s njim u državnom stanu u Jurišićevoj, jedna kći studira u Parizu, a sve tri prebivalište nisu odjavile omaškom".

Image
FRKI STAN, PRIJATELJU MJESTO VELEPOSLANIKA /

Otkrivamo tko je čovjek kod kojeg je prijavljena obitelj Frke Petešića: Dao prebivalište, dobio karijerni bingo

Image
FRKI STAN, PRIJATELJU MJESTO VELEPOSLANIKA /

Otkrivamo tko je čovjek kod kojeg je prijavljena obitelj Frke Petešića: Dao prebivalište, dobio karijerni bingo

Stanovao kod prijatelja, također diplomata

U petak je Net.hr otkrio da je obitelj Frke-Petešića prijavljena "kod prijatelja" u Vinodolskoj ulici u Zagrebu te da je taj stan u vlasništvu Hermine Cebović Želalić. Njezin suprug Ilija Želalić veleposlanik je Republike Hrvatske u Alžiru, odnosno diplomat kao i sam Frka-Petešić koji je 2017. postao šef Plenkovićevog kabineta nakon što je četiri godine bio veleposlanik u Maroku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želalić je veleposlanikom u Alžiru bio imenovan 2018. godine i to mu je dosad najviša diplomatska dužnost. Prethodno je bio konzul u SAD-u, a radio je i u veleposlanstvima u Francuskoj i Maroku, baš kao i Frka-Petešić pa se može pretpostaviti da otamo i otad datira njihovo prijateljstvo.

Image
Foto: Airbnb

U oglasu se ističe da je stan prethodno bio rezidencija veleposlanika

U oglasu stoji da je stan bio 'rezidencija veleposlanika'

Telegram je objavio fotografije stana Želalićevih na adresi u zagrebačkoj Dubravi, gdje supruga i kćeri Frke-Petešića "omaškom" imaju prijavljeno prebivalište, a gdje je i on s njima živio prije nego što je 2013. godine otišao na službu u Maroko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografije su objavljene na platformi Airbnb putem koje se nudi stanovi, kuće i vikendice za najam. Taj stan, gdje je Frka-Petešić svojedobno živio "kod prijatelja" sada se iznajmljuje po cijeni od 700 kuna za noćenje, ali i uz napomenu da je rezerviran cijelu ovu godinu. U opisu stoji da je riječ o luksuznom apartmanu s tri spavaće sobe, dvije kupaonice, tri balkona s kojih puca pogled na Medvednicu te mjestom za parkiranje. Također se ističe da je stan prethodno bio rezidencija veleposlanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo