HOROR USRED BIJELA DANA / Širi se snimka trenutka napada na slovačkog premijera: Odjekuju pucnjevi, osiguranje odmah skočilo

Image
Foto: Screenshot Reuters

Na društvenim mrežama pojavila se snimka trenutka napada. Na njoj se čuju pucnjevi i vidi kako policajci i osiguranje hrle prema jednoj osobi i savladavaju ju. Napadač je navodno 71-godišnji muškarac, i to poznati književnik i simpatizer stranke Progresivna Slovačka koji je legalno posjedovao oružje

15.5.2024.
17:52
Screenshot Reuters
VOYO logo

Slovački premijer Robert Fico u životnoj je opasnosti nakon pokušaja atentata u kojem je upucan nakon sjednice vlade u Handlovi u srijedu. Glasnogovornica bolnice u Handlovi prije toga kazala je da je bio pri svijesti kada je zaprimljen, da su mu sanirane ozljede i da je stabiliziran.

Na Fica je ispaljeno nekoliko metaka u Handlovi, gradu sjeveroistočno od Bratislave, gdje se održavala sjednica vlade. Mediji pišu da je Fico nakon sjednice vlade prišao građanima te da ga je zazvao jedan muškarac riječima "Robo, dođi ovamo" i da je na njega zapucao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na društvenim mrežama pojavila se snimka trenutka napada. Na njoj se čuju pucnjevi i vidi kako policajci i osiguranje hrle prema jednoj osobi i savladavaju ju. Napadač je navodno 71-godišnji muškarac, i to poznati književnik i simpatizer stranke Progresivna Slovačka koji je legalno posjedovao oružje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su ga tjelohranitelji brzo odveli s mjesta događaja, Fica su prevezli u bolnicu. Policija je odmah svladala napadača.

Dio slovačkih medija piše da su ispaljena četiri metka i da je jedan pogodio slovačkog premijera, dok drugi navode da je bilo pet metaka od kojih su Fica pogodila dva ili tri, u trbuh i prsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđeni premijer helikopterom je prevezen u bolnicu u Banskoj Bistrici. Svjedoci su vidjeli njegove tjelohranitelje kako mu pomažu da uđe u automobil ubrzo nakon pucnjave.

Osim slovačkog premijera, u napadu nije bilo drugih žrtava ni ozlijeđenih, potvrdio je slovački ministar rada Erik Tomáš. Osude pokušaja atentata stižu iz svih dijelova svijeta, a pridružio im se i premijer Andrej Plenković nazvavši ovo "užasnim činom nasilja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Slovačkog premijera nose u auto nakon atentata. U životnoj je opasnosti

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo