UŽIVO ISPRED TUŽITELJSTVA / RTL Danas iz Atene. Svi huligani ostaju u zatvoru!: 'Neki su opušteni, vjerojatno nisu svjesni situacije'

Pretpostavlja se da će se većina njih zadržati u pritvoru, a konačna odluka o tome mogla bi se donijeti početkom idućeg tjedna budući da imaju mogućnost tražiti pet dana da pripreme odgovore na pitanja tužiteljima i angažiraju odvjetnike

9.8.2023.
17:17
VOYO logo

Pod ogromnim policijskim osiguranjem 104 uhićenih za huliganski incident u Ateni u kojem je ubIjen 29-godišnji Grk dovedeno je pred tužiteljstvo.

Među Uhićenima je 94-ero Hrvata koji su dočekani pogrdnim uzvicima okupljenih stanovnika Atene. Protiv svih uhićenih podnesene su kaznene prijave za 7 prekršaja i 4 kaznena djela. U Grčkoj traje pojačan nadzor i akcije potrage za preostalim Hrvatima koji su sudjelovali u ubojitom napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petero ih je uhićeno kad su pokušali brodom otići u Italiju, a sinoć jedan Hrvat koji je htio u Tiranu.

Iz Atene cijeli slučaj prati RTL-ova reporterka Ana Mlinarić koja je isktanula da policija još uvijek nije pronašla ubojicu 29-godišnjeg Grka. "Optužba za kazneno djelo ubojstva podignuta je protiv nepoznate osobe, policija i dalje slaže tu slagalicu i radi se analiza".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ubojica još nepoznat /

Protiv 104 uhićenih prijave za 11 kaznenih djela: 'Da je policija radila kako treba, ne bi bilo mrtvih'

Image
ubojica još nepoznat /

Protiv 104 uhićenih prijave za 11 kaznenih djela: 'Da je policija radila kako treba, ne bi bilo mrtvih'

Otkriva da se češljaju mobiteli svih 104-ero uhićenih te su i dalje sve opcije otvorene. Neslužbeno doznaje i da još nije pronađen nož kojim su preminulom Grku zadane smrtonosne ubodne rade.

U grčkim medijima kolaju neslužbene informacije da se traga za još 50 osoba različite nacionalnosti, te da je još jedan Hrvat navodno uhićen u kombiju Panathanaikosa koji se spremao za večerašnju utakmicu tog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručuje da se još čeka odluka o tome ostaju li uhićeni mladići u pritvoru. Ističe da se radi o mladim dečkima otprilike u radnim dvadesetima. "Neki od njih su opušteni i vjerojatno još nisu ni svjesni situacije, a drugi su djelovali zbunjeno i policiju ispitivali što će se s njima događati", dodaje.

Svima im je određen ostanak u pritvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pritvor u Grčkoj u većini slučajeva znači da se osoba tamo nalazi do početka suđenja što može biti nekoliko mjeseci, ali i više od godinu dana", zaključila je RTL-ova reporterka.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo