ubojica još nepoznat / Protiv 104 uhićenih prijave za 11 kaznenih djela: 'Da je policija radila kako treba, ne bi bilo mrtvih'

Riječ je o ukupno 11 djela - sedam prekršaja i četiri kaznena djela. To su udruženja u kriminalnu organizaciju, uzrokovanje eksplozije, posjedovanje eksplozivnih sredstava te ubojstvo

9.8.2023.
14:27
VOYO logo

Alexis Kougias, odvjetnik je koji je preuzeo obranu jednog Grka koji je uhićen nekoliko sati nakon krvavog obračuna navijača Dinama i AEK-a u kojem je ubijen 29-godišnji navijač AEK-a. 

Uhićeni, koji su sudjelovali u sukobu, danas su izašli pred tužitelja u Ateni. Protiv svih 104 uhićenih podnesene su kaznene prijave. Riječ je o ukupno 11 djela - sedam prekršaja i četiri kaznena djela. To su udruženja u kriminalnu organizaciju, uzrokovanje eksplozije, posjedovanje eksplozivnih sredstava te ubojstvo. Za posljednje se i dalje tereti nepoznatu osobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIGLI AUTOBUSIMA /

Pognutih glava i skrivajući lice majicama i kapuljačama: Ovo su uhićeni koji su dovedeni na sud u Ateni

Image
STIGLI AUTOBUSIMA /

Pognutih glava i skrivajući lice majicama i kapuljačama: Ovo su uhićeni koji su dovedeni na sud u Ateni

Kougias je ranije ispred suda izjavio kako je njegov klijent poduzetnik i vlasnik tvrtke te da negira optužbe i ističe da nije upleten u ubojstvo. Zatražio je da se svim optuženicima uzme uzorak DNK za analizu.

"Rekao mi je da je nevin, ali još nemam sadržaj spisa. Uhićen je dosta vremena nakon zločina na potpuno drugom području", izjavio je odvjetnik Kougias.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja u ovom trenutku ne znam ništa", kazao je i dodao da za više informacija treba pričekati.

Novinari su ga pitali koja je sada procedura?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim vas, mi imamo pravni sustav, mi smo demokratska zemlja. Uvjeren sam da u ovom trenutku sve savršeno funkcionira po zakonu. Ne znam što se događa u policijskoj postaji", kazao je.

Tvrdi da njegov klijent nije osoba koja inače sudjeluje u ovakvim neredima te da ga se ne može smatrati članom terorističke skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi korak u danima koji slijede će biti ispitivanje svih uhićenih kojih je više od stotinu. Tada bi se trebalo znati tko je što učinio kobne večeri. Nakon toga će se pozabaviti optužbama za udruživanje u terorističkoj skupini. Pokušat će se otkriti tko je sve njezin član, tko je glavni i zašto ih je policija uopće optužila za ovakvo nešto.

Zatim se obrušio na grčke policajce i kazao da se nada kako će pravda ispraviti njihove greške. "Policija je učinila više grešaka i sada pokušava ispraviti ono što se ne da popraviti", kaže. "Da je policija postupala kako treba, ovo se ne bi dogodilo i nitko ne bi poginuo", objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da se sada treba moliti za roditelje koji su izgubili sina u neredima te otkrio da će otići na njegov sprovod. "Moramo maknuti ljagu s nogometne industrije", poručuje i dodaje da bi tamošnji ministar trebao imenovati policajce koji su specijalizirani za nogomet i ovakve slučajeve.

POGLEDAJTE VIDEO: RTL Danas u Grčkoj: Kreće suđenje Hrvatima koji su sudjelovali u velikom sukobu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo