Od 1. sijecnja 2015. ovaj grad bit ce pred bankrotom, stanovnici u panici

Novi Zakon o regionalnom razvoju, po cijim ce odredbama Sinj izgubiti status potpomognutog podrucja, stupit ce na snagu 1.

9.9.2014.
12:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovo su delegaciji Grada Sinja u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a kazali Jaksa Puljiz i Venko Curlin, zamjenik, odnosno pomocnik ministra Branka Grcica, pise Slobodna Dalmacija.

Sinjsko izaslanstvo u kojemu su bili Kristina Krizanac, zamjenica gradonacelnika i predstavnica vladajuce NL dr. Jadrijevica, te predstavnici klubova vijecnika Hrvoje Markulin (HDZ), koji je i predsjednik Gradskog vijeca, Stipe Jadrijevic Cvrlje (SDP-HNS) i Miro Bulj (NL Mira Bulja), ostali su sokirani.

Odredite Sinju stecajnog upravitelja

"Paralelno s primjenom novog zakona, odredite Sinju stecajnog upravitelja", kazao je Miro Bulj Puljizu i Curlinu predajuci im kopiju peticije s potpisima 7.530 Sinjana protivnih donosenju i primjeni novog Zakona o regionalnom razvoju, a ciji je original Bulj 2. srpnja predao predsjedniku Ivi Josipovicu koji je toga dana na Pantovcaku primio izaslanstvo Sinjana u istom sastavu.

Po kriterijima koje je Vlada usvojila u prosincu prosle godine, Sinj je dosegao 81 posto prosjecne razvijenosti u drzavi, a odredbama novog Zakona o regionalnom razvoju svi ciji je indeks prosjecne razvijenosti veci od 75 posto gube status potpomognutog podrucja.

Gubitak 24 milijuna kuna poreza na dohodak

Sinjani su izracunali da ce po toj osnovi izgubiti 24 milijuna kuna poreza na dohodak. Iako je dogovarano da se taj iznos usuglasi izmedu Ministarstva i Sinja, to nije ucinjeno jer u Ministarstvu nisu napravili izracun. Iz Sinja tvrde da je njihov izracun vjerodostojan i dodaju da ce gubitak u proracunu biti uvecan za jos 10-ak posto po osnovi najavljenog povecanja neoporezive osnovice dohotka zaposlenika.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/256569/Default.aspx

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali