Play ponuda

Isto poduzeće i radno mjesto, a primaju različitu plaću?!

shimmer fallback

Prva grupa slavonsko-baranjskih turističkih sezonaca već je pristigla na svoja radna mjesta na Jadranu.

29.4.2013.
8:00
Play ponuda

Ovisno o tome gdje rade, slavonski sezonci mogu zaraditi so 8.000 kuna mjesečno.

Za kvalificirane konobare i kuhare plaća se kreće od pet do osam tisuća kuna. Oni koji rade u hotelskim kućama uredno su prijavljeni, plaća sjeda na dogovoreni datum s redovitim uplatama za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Ali njima uglavnom nije plaćen smještaj. Oni koji rade u privatnim restoranima imaju osiguran smještaj, ali je onda plaća nešto manja, piše Novi list.

Konobari primaju od 3.600 do 5.000 kuna mjesečno, a sobarice od 2.500 do 3.500 kuna. U posljednje je vrijeme vrlo atraktivno i traženo zanimanje animator, s kojim se, uz plaćeni smještaj i hranu, može zaraditi od 3.500 do 4.000 kuna mjesečno.

No, bolji poznavatelji prilika upozorit će na pojavu da dva radnika rade kod istog poslodavca, na istim radnim mjestima, a ipak s različitim plaćama. "Riječ je o tome što je prvi ugovorio posao izravno s poslodavcem, a za drugog je to učinila neka od agencija za zapošljavanje, koja svoju proviziju namiruje dijelom i iz plaće toga radnika", kazao je listu jedan upućeni sugovornik.

Play ponuda
Play ponuda