Play ponuda

'KRIVA JE BRZINA I NEPOŠTIVANJE CRVENOG' / Policajac otkrio uzroke današnje nesreće u kojoj su život izgubili motorist (24) i biciklist (68)

Image
Foto: Pixsell

Još se ne zna kome je na semaforu bilo upaljeno crveno

20.6.2021.
21:17
Pixsell
Play ponuda

Kriminalističko istraživanje nad teškom prometnom nesrećom koja je jutros odnijela dva života u Zagrebu još traje, kazao je u dnevniu Nove TV Drago Bukovčak, policijski službenik za sigurnost cestovnog prometa PU Zagrebačke.

''Ali za sad možemo reći kako je to sklop neprilagođene brzine i nepoštivanje crvenog svjetla na semaforu jednog od sudionika'', rekao je Bukovčak govoreći o uzrocima nesreće.

Nesreće s motociklistima u porastu

Na području PU zagrebačke, nesreće s motociklistima u porastu su za 12,7 posto. ''Imamo evidentiranih 89 prometnih nesreća u odnosu na prošlu godinu'', rekao je, dok je postotak u padu što se tiče nesreća s biciklistima.

Image
SUSJED O TRAGEDIJI U ZAGREBU /

'Strašno je što se dogodilo, tu prolazi i dosta djece. Ne znam što učiniti...'

Image
SUSJED O TRAGEDIJI U ZAGREBU /

'Strašno je što se dogodilo, tu prolazi i dosta djece. Ne znam što učiniti...'

Nepoštivanje prometnih propisa glavni su razlozi nesreća. ''Vozači su se vjerojatno opustili i apeliramo još jednom na sve da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju ceste, poglavito gustoći prometa jer trebaju paziti na najugroženije i najosjetljivije sudionike u prometu - pješake, bicikliste i djecu'', objasnio je. Inače, u posljednjih 10 dana na hrvatskim cestama poginulo je osam motociklista. 

Tragedija na Zagrebačkoj aveniji

Podsjećamo, teška prometna nesreća u kojoj su jutros život izgubili motociklist i biciklist dogodila se oko 8.40 sati na Zagrebačkoj aveniji. 24-godišnjak koji je upravljao motociklom marke Suzuki, dolaskom do raskrižja s Ulicom Hrvatskog sokola, ušao je u raskrižje i nastavio vožnju zadržavajući smjer kretanja za vrijeme dok je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno neutvrđeno prometno svjetlo.

Policija je izvijestila da je tom prilikom prednjim dijelom motocikla naletio je na desnu stranu bicikla marke Fuji kojim je upravljao 68-godišnji biciklist, koji se kretao biciklističkom stazom prelazeći sjeverni kolnik Zagrebačke avenije preko pješačkog prijelaza s istočne strane raskrižja u smjeru sjevera za vrijeme dok je na semaforskom uređaju za njegov smjer kretanja bilo upaljeno neutvrđeno prometno svjetlo.

Play ponuda
Play ponuda