IMA 13 PRESUDA, A NIJE U ZATVORU / Podeblji dosje nije ga udaljio sa slobode, a sada je u Splitu počinio dva užasavajuća napada

Aleksandar Nišević je dosad skupio 13 osuđujućih presuda, ali većina ih je uvjetna

19.7.2021.
7:36
Screenshot/Privatna arhiva

Za dva pokušaja ubojstva splitska je policija u nedjelju kazneno prijavila 28-godišnjeg Aleksandra Niševića. On je oko 7.15 u kafiću na Firulama bocom po glavi udario 52-godišnjakinju te je nastavio tući i daviti kad je ona pala na tlo. Sličan je napad ponovio i u Ulici Antuna Branka Šimića, gdje je 40-godišnjakinju istukao kamenom, a potom i šakama. Obje žene su ozlijeđene.

Mediji su ranije pisali kako Nišević ima podeblji policijski dosje, ali Jutarnji doznaje kako je Policijska uprava zagrebačka za njim raspisala i potjernicu. Lako je moguće da će DORH zatražiti određivanje istražnog zatvora kako ne bi ponovio djelo.

Naime, Nišević je policiji i pravosuđu vrlo dobro poznat. Od 2014. do danas skupio je 13 osuđujućih presuda, od kojih je većina pravomoćna, a kazne su uglavnom uvjetne. Na sudovima u Karlovcu, Sisku, Rijeci, Dubrovniku i Zagrebu dobivao je uvjetne kazne da bi tek u šestom procesu bio osuđen na sedam mjeseci zatvora. Nakon toga je uslijedilo još sedam osuda.

Nišević ima i dvije aktivne optužnice u Zagrebu, jer je prošle godine počinio krađu i tešku krađu. Iako je za njega u tom slučaju zatražen istražni zatvor, sud ga je pustio na slobodu.

Još jedan razlog zbog kojeg bi Nišević trebao odležati jest i nalaz psihijatrice, koja ga je pregledala prije ispitivanja u Državnom odvjetništvu. Ona je utvrdila da je opasan za okolinu. Nišević navodno pati od poremećaja ličnosti te je već boravio na psihijatrijskim odjelima, no utvrđeno je da je raspravno ubrojiv, doznaje Dalmatinski portal.

Možda će te zanimati

PRVI PUT NAKON 300 GODINA / Konačno su spojeni sjever i jug: Vidiš, ja sam se već sad naježio...'; Evo koliko će most skratiti putovanje
Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali