NEGIRA PREMLAĆIVANJA ŽENA / 'Ne tiče me se tko je na snimkama, nisam ja. Inače, uzimam sve nedopuštene supstancije, osim jedne'

'Mislim da splitska policija mora dati kvalitetno objašnjenje jer je za osobom bila raspisana potraga s nalogom za obavezno uhićenje', kazao je Ante Letica

18.7.2021.
21:57
VOYO logo

Nemile scene iz Splita gdje je u subotu ujutro, kako se sumnja, 28-godišnji Aleksandar Nišević, inače iz Gline, divljački pretukao dvije žene koje je, čini se, posve nasumično izabrao za žrtve, užasnule su javnost. No, iste večeri sličan događaj zbio se i u Zagrebu gdje je u Magazinskoj ulici, u dvorištu napuštenog skladišta zasad nepoznati napadač premlatio čovjeka i ostavio ga bez svijesti u lokvi krvi.

Doda li se tome i događaj od prije nekoliko dana u Zagvozdu, gdje je muškarac krampom udario susjedu po glavi, postavljaju se pitanja je li nasilje na hrvatskim ulicama u porastu, i jesu li se neki od ovih slučajeva mogli spriječiti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POLICIJA SE OGLASILA O NASILJU U SPLITU /

Objavili za što sumnjiče napadača koji je brutalno izmlatio dvije žene

Image
POLICIJA SE OGLASILA O NASILJU U SPLITU /

Objavili za što sumnjiče napadača koji je brutalno izmlatio dvije žene

Za napadačem je već bila raspisana tjeralica

Splićani su zgroženi napadima na dvije žene.

"Strašno. Nitko nije više siguran na cesti. Katastrofa", rekla je Splićanka Martina Šušnjar za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer smo imali isto tako slučaj. Mala je išla do babe, ja i rodica iza nje, kad je čovik naletija, počeo je tu s metlom trčati, da će ih napasti. Tada je došao neki s motorom i zvao policiju, policija ga je uhvatila i odvela", kaže Helena Milić, također iz Splita.

Što se tiče osumnjičenog 28-godišnjeg napadača iz Splita, riječ je o osobi s podebljim policijskim dosjeom zbog nasilnih djela, pljački i nedopuštenog držanja oružja. O problemima sa zakonom svjedoče i njegovi profili na društvenim mrežama, a za njim je zagrebačka policija raspisala tjeralicu. Postavlja se pitanje kako je moguće da je slobodno šetao Splitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Splitska policija mora dati kvalitetno objašnjenje'

U splitskoj policiji kažu da ne mogu komentirati jesu li znali da je traženi bjegunac na njihovu području.

"Mislim da splitska policija mora dati kvalitetno objašnjenje zbog čega se to dogodilo jer je za osobom bila raspisana potraga s nalogom za obavezno uhićenje", kazao je za RTL Danas Ante Letica, prvi šef Interpola u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče napada u Zagrebu, zasad je tek utvrđeno da je nepoznati počinitelj pokušao usmrtiti nepoznatog muškarca zadavši mu neutvrđenim predmetom više udaraca u predjelu glave i tijela. Za dva pokušaja ubojstva sudit će se i splitskom počinitelju, a zbog istog kaznenog djela je priveden i 73-godišnjak iz Rastovca kod Zagvozda.

'Na onim snimkama nisam ja, dokazat ću to'

Inače, Nišević je u nedjelju ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu zbog napada na dvije žene u dobi od 52 i 40 godina. Stariju je napao bocom, a drugu kamenom. Kako piše Slobodna Dalmacija, Nišević je pred istražiteljiom najprije govorio o svome teškom životu, a zatim je izjavio da on nije napadač sa snimke nadzorne kamere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene se ne tiče tko je na onim snimkama, ja ću dokazati da to nisam ja", izjavio je.

Priznao je da uzima sve nedopuštene supstancije osim heroina, ali odbija sumnje da je on napadač na dvije žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njega je zatražen istražni zatvor koji mu je zatim i određen zbog opasnosti da bi djela mogao ponoviti.

'Nasilja je kao i prije, ali tada nije bilo mobitela'

Na pitanje eskalira li nasilje na hrvatskim ulicama, Nataša Đuran, voditeljica Odjela hitne psihijatrije, kaže kako svaki taj slučaj treba gledati zasebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znamo koji su faktori bili presudni za takve činove nasilja, jesu li to egzogeni ili endogeni faktori, možemo li govoriti o psihičkim poremećajima ili o zlouporabi droga ili alkohola. Zasad to sve ne možemo izjednačiti i ja ne mislim da je u Hrvatskoj porast nasilja. Vjerujem da je i prije bilo isto toliko nasilja, ali nije bilo mobitela, nije se snimalo, nisu bile kamere posvuda, tako da možda nije bilo dostupno širokoj publici", objasnila je Đuran.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike