Jedan od najvrsnijih kuhara britkog jezika definitivno je Gordon Ramsay. Iako se ponekad čudimo njegovom naprasitom i beskrupuloznom načinu podučavanja mladih kuhara, čovjeku se treba priznati da zna svoj posao.
Za Pop Sugar je nedavno otkrio koja tri trenda u kulinarstvu trebaju dobiti zabranu, barem što se njega tiče.
1. Pjenice
Gordon je kao iz topa ispalio "pjenice", no nije mislio na pjenice kao dio deserta, već na one napravljene od slanih namirnica. "Zadnja pjenica koju sam jeo bila je od koštane srži. Sada kada razmišljam o koštanoj srži, definitivno ju ne želim jesti kao pjenicu. S desertima se može eksperimentirati", rekao je Ramsay.
Poručio je da budemo vrlo pažljivi što se tiče pjenica da nam na tanjuru ne bi izgledale kao toksični otpad u ustajalom bazenu.
2. Wagyu
Wagyu je inače japanska govedina poznata po predivnoj strukturi i jako mekom i nježnom mesu. Upravo zato, kaže Ramsay, treba je tretirati s poštovanjem. "Svugdje se mogu naći okruglice od wagyu govedine. Dajte joj malo mira. Tako će biti posebna", napominje Ramsay.
No, čak i on u svojem restoranu Hell's Kitchen u Las Vegasu ima na meniju ove okruglice. Radi ih u umaku od rajčice, piše Pop Sugar, a poslužuje ih s krutonima od palente. Zvuči jako, jako fino!
3. Ulje od tartufa
"Jedna od najgorih stvari za mene je ulje od tartufa. Definitivno ga treba prekrižiti. Svi ga stavljaju u enormnim količinama, a zapravo ga se mora jako precizno dozirati", zaključuje poznati chef. Njegova napomena je zapravo jako logična jer su tartufi namirnica dosta intenzivnog mirisa i okusa pa s njome ne treba pretjerivati, čak ni u uljnoj verziji.