Na glazbenu atrakciju Igudesman & Joo idu…

Aleksey Igudesman i Hyung-ki Joo klasični su glazbenici koji su osvojili svijet svojim jedinstvenim i urnebesnim predstavama koje spajaju komediju s klasičnom glazbom i popularnom kulturom. Nastupit će u KD Vatroslava Lisinskog, u nedjelju, 5. svibnja.

Dvoje najbržih čitatelja koji su prvi točno odgovorili na kviz koji smo objavili u ponedjeljak, 29. travnja dobili su po dvije ulaznice za ovaj show.

Dobitnici:
Marina Mazić Bandić
Zdenka Obuljen

Pravila nagradnjača saznajte ovdje.

Njihovi su nastupi na stranici YouTube do sada pregledani više od 28 milijuna puta, a u mnogim su zemljama nastupali uživo na televiziji. Jednako su spremni za izvedbe u koncertnim dvoranama kao i na stadionima, pred 18.000 ljudi, a njihov je zajednički san učiniti klasičnu glazbu dostupnom široj i mlađoj publici.

Neke od najvećih zvijezda klasične glazbe, kao što su Emanuel Ax, Joshua Bell, Janine Jansen, Gidon Kremer, Mischa Maisky, Viktoria Mullova i Julian Rachlin, pridružile su im se u otkačenim glazbenim skečevima; Aleksey i Hyung-ki u više su navrata za UNICEF surađivali i s glumcima Johnom Malkovichem i nekadašnjim Jamesom Bondom – Rogerom Mooreom.

Uz turneje na kojima izvode A Little Nightmare Music / Malu noćnomornu muziku, izvode i BIG Nightmare Music / VELIKU noćnomornu glazbu, sa simfonijskim orkestrima, te na sveučilištima i glazbenim školama diljem svijeta,vode radionice „8 do 88 – glazbeno obrazovanje za djecu svih uzrasta“, na kojima polaznici stječu samopouzdanje i inspiraciju za napredak vlastitim glazbenim putovanjima.

Igudesman & Joo nastupili su u nekoliko filmova, među kojima je i njihov vlastiti mockumentary (lažni dokumentarac) – Everything You Always Wanted to Know About Classical Music / Sve što se ikada željeli znati o klasičnoj glazbi.

Na staru godinu 2011. u bečkome su Konzerthausu Igudesman i Joo, uz pomoć stotinu violinista sa svih strana svijeta, postavili svjetski rekord u najvećem broju „plešućih violinista“ koji zajedno nastupaju na istoj pozornici. Duo je osmislio i producirao postavljanje takvog rekorda u svrhu pomoći UNICEF-u.

arti-201211230152006

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr