Chef Tomislav Špiček razmazio nas je ukusnim i jednostavnim receptima za nadolazeći Uskrs, a kao kruna blagdanske trpeze je jelo imena nadelo. U četvrtoj epizodi specijala 'Domaće i tradicionalno sa Špičekom by SPAR' pridružio mu se naš proslavljeni glumac Zlatan Zuhrić-Zuhra koji nas je oduševio u RTL-ovoj hit seriji 'San snova'.
"Baš mi je drago vidjeti te uživo. Ja ću biti tvoj sous chef, pomoćni kuhar", rekao je uzbuđeno Zuhra.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/d132cf04-e6b5-11ee-a761-b67d0c6ce500/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Špiček se na to slatko nasmijao i odmah krenuo na posao. Zuhri je dao zadatak da na kockice nareže kruh i šunku. Istaknuo je i kako svježe i prirodne namirnice za sva jela uvijek pronalazi u SPAR-u.
"Za recept možemo koristiti i stari kruh ili onaj koji se prepekao u pećnici. Zapravo je bit da se nakon uskršnje gozbe iskoristi hrana koja nam je ostala - šunka, kuhana jaja, mladi luk…", objasnio je chef koji uvijek otkriva zanimljive trikove koje možemo i sami iskoristiti u kuhinji.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/a02343f6-e6cb-11ee-b055-b67d0c6ce500/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
"Ja sam rođen u Zagrebu, majka mi je iz Dubrovnika, a otac iz Bosne. Kod nas se za Uskrs uvijek pravila neka kombinacija. Ona se ponekad potrudila napraviti neki bosanski specijalitet, a radila je i rožatu. Uvijek je bilo i šunke, ja najviše volim onu u kruhu", otkrio je Zuhra dok je na kockice rezao kruh.
Dok je Špiček miješao narezani kruh s mladim lukom, Zuhra je na kockice rezao šunku. U smjesu se doda sol, papar, jaja, narezana šunka i zagrijano mlijeko te se sve mora dobro sjediniti.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/ceccb090-e6b5-11ee-88aa-b67d0c6ce500/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
"U kuhinji je uvijek potrebno dosta truda, ali sve je uvijek vrijedno toga kad dobiješ onaj finalni fini proizvod", rekao je Špiček.
Smjesu je zatim stavio u vrećicu za punjenje i njome napunio crijevo te ga stavio u vrelu vodu. Kada se jelo skuhalo, Zuhra je bio pozitivno iznenađen onime što je probao, a i chef Špiček nije ostao ravnodušan kušajući zajedničko jelo.
"Ovo izgleda kao slika. Fenomenalno je, to ću si ja i kod kuće napraviti. Ne mogu vjerovati da sam kuhao sa Špičekom", rekao je Zuhra naposljetku i svima poželio sretan Uskrs.
U nastavku vam donosimo recept za ovo slasno jelo.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/5adac5b0-e777-11ee-90e3-b67d0c6ce500/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Nadelo
Sastojci:
- 250 g tamnog kruha
- 250 g bijelog kruha
- 250 ml mlijeka
- 10 jaja
- 500 g kuhane šunke
- 4 mlada luka
- 50 g kukuruznog brašna
- sol, papar
- crijevo za punjenje
Priprema:
Šunku, mladi luk i kruh sitno nasjeckajte i stavite u zdjelu. Sve dobro izmiješajte i dodajte razmućena jaja, posolite i popaprite po želji. Prelijte toplim mlijekom. Sve dobro sjedinite i dobivenom smjesom napunite crijevo te stavite kuhati na laganu vatru 45 minuta. Prije posluživanja ohladite.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/d34fcfbc-e6b5-11ee-9bb2-b67d0c6ce500/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Po želji, tijekom serviranja možete dodati umak od hrena koji će dodatno naglasiti sve okuse u ovom jelu.
Dobar vam tek!
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/d229b72e-e6b5-11ee-a31c-0a205096a2b9/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.