ISTRAŽUJU NAS? / Pentagon izdao službeno upozorenje: 'Veliki vanzemaljski brod je možda u našem Sunčevom sustavu i šalje sonde na Zemlju'

Image
Izvor: Ilustracija: Profimedia

Sonde u obliku neidentificiranih letećih objekata mogle bi biti poslane na Zemlju, i to na sličan način na koji NASA koristi manje brodove za istraživanje drugih planeta u Sunčevom sustavu

15.3.2023.
16:54
Ilustracija: Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vanzemaljski brod mogao bi biti u našem Sunčevom sustavu i šalje sonde na Zemlju, upozorili su dužnosnici Pentagona.

Američko obavještajno središte tvrdi da bi se manje sonde mogle koristiti na sličan način na koji NASA istražuje druge planete, piše Daily Star. Izvješće koje se fokusira na ograničenja neidentificiranih zračnih fenomena navodi kako bi "matična letjelica" mogla poslati manje sonde na Zemlju.

Ta letjelica se puno ne razlikuje od NASA-inih

To priopćenje o sondama NLO-a napisali su direktor Pentagonovog Ureda za rješavanje anomalija u svim domenama (AARO), Sean Kirkpatrick i predsjedavajući odjela za astronomiju Sveučilišta Harvard, Abraham Loeb. Taj dvojac je upozorio na mogućnost postojanja velikog broda koji bi potencijalno mogao istraživati planet Zemlju.

shimmer fallback
shimmer fallback

Osnovan 2022., cilj AARO-a je pratiti sve i svašta neidentificirano - bilo na nebu, daleko u svemiru, pa čak i stvari pod vodom.

"Umjetni međuzvjezdani objekt potencijalno bi mogao biti matična (velika) letjelica koja ispušta mnogo malih sondi tijekom svog bliskog susreta sa Zemljom, riječ je o operativnoj konstrukciji koja se ne razlikuje previše od NASA-inih misija. Ove sonde bi mogle biti odvojene od matične letjelice plimnom gravitacijskom silom Sunca ili sposobnošću manevriranja", zaključuju.

Image
TKO NE BI PROTRNUO? /

U mrkloj noći ugledao duha kako stoji uz autocestu? Vozač kamiona proslijedio medijima jezivu snimku

Američki Kongres je 2005. zatražio od NASA-e da pronađe 90% objekata promjera većeg od 140 metara. Kao rezultat toga, konstruirani su Pan-STARRS teleskopi. To je dovelo do bizarnog otkrića dugog, tankog Oumuamua u obliku olovke, neidentificiranog međuzvjezdanog objekta koji nije ostavio trag kometa.

Mnogi su znanstvenici mislili da je to umjetno, a u izvješću dalje navode: "Uz pravilan dizajn, ove bi sićušne sonde dosegle Zemlju ili druge planete Sunčevog sustava radi istraživanja, budući da matična letjelica prolazi unutar djelića udaljenosti između Zemlje i Sunca — baš kao što je 'Oumuamua' učinio. Astronomi ne bi mogli primijetiti prskanje mini sondi jer one ne reflektiraju dovoljno sunčeve svjetlosti da bi ih postojeći istraživački teleskopi primijetili.”

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču