Play ponuda

UMRLA 2019. / Ljudi hrle vidjeti čudo: Tijelo časne sestre koja je tvrdila da je vidjela Isusa izvađeno iz zemlje gotovo netaknuto!

Image
Foto: Facebook

Sestra Wilhelmina Lancaster između ostalog je ostala upamćena i po golemoj ljubavi prema Gospi

26.5.2023.
10:20
Facebook
Play ponuda

Kada iz zemlje izvadite nekoga tko je pokopan prije četiri godine, zasigurno ne očekujete da ćete pronaći praktički potpuno sačuvano tijelo. A upravo je iz tog razloga Gower, mali ruralni grad u Missouriju, postao odredište hodočašća nakon što je ekshumirano tijelo Wilhelmine Lancaster.

Lancaster je umrla u svibnju 2019. u 95. godini, a kada je imala 70, osnovala je benediktinske sestre Marije, Kraljice apostola, prenosi upravo Katolička novinska agencija.

Gower se inače nalazi otprilike 65 kilometara od Kansasa, cijelu situaciju mnogi u ovom trenutku opisuju kao "čudo u Missouriju", a tijelo sestre Lancaster su iskopale benediktinke prošlog četvrtka kako bi ga prenijele ispod oltara u kapeli samostana.

"Djelatnici groblja su nam rekli da očekujemo samo kosti budući da je sestra Wilhelmina pokopana bez balzamiranja i u jednostavnom drvenom lijesu”, rekla je jedna od redovnica za Newsweek.

Image
MOGUĆE EUHARISTIJSKO ČUDO /

Nema druge, morat će se očitovati Vatikan: Slučaj navodnog ukazanja Boga na misi dobio novo poglavlje

Image
MOGUĆE EUHARISTIJSKO ČUDO /

Nema druge, morat će se očitovati Vatikan: Slučaj navodnog ukazanja Boga na misi dobio novo poglavlje

Međutim, kada je opatica Cecilia Snell pogledala kroz pukotinu u lijesu, ugledala je potpuno netaknuto stopalo s čarapom. Prizor je izazvao klicanje ostalih časnih sestara.

"Njezina usta samo što se nisu nasmijala", opisala je prvi dojam jedna od časnih sestara.

U ovom trenutku nije jasno hoće li ostaci sestre Wilhelmine biti znanstveno ispitani, ali ne bi začudilo budući da je sestra Wilhelmina Lancaster još kao djevojčica navodno doživjela mistično iskustvo.

Naime, kada je imala samo devet godina, buduća sestra Wilhelmina kazala je da je tijekom prve pričesti ugledala Isusa koji ju je pozvao da bude njegova.

Opisala ga je kao vrlo zgodnog te ju je nakon tog iskustva, u dobi od samo 13 godina, njezin župnik upitao je li ikada razmišljala o tome da postane sestra.

Tijekom 50 godina redovničkog života, sestra Wilhelmina svjedočila je promjenama koje je donio Drugi vatikanski sabor te je nastojala očuvati habit (odijelo redovnika i redovnica ).

Čak je napravila vlastiti kada su ga sestre prestale proizvoditi.

Habit joj je vjerojatno i spasio život dok je radila kao učiteljica u Baltimoreu budući da je kruti ovratnik poznat kao guimpe uspio odbiti nož nezadovoljnog učenika, piše u nastavku o njoj Katolička novinska agencija.

Između ostalog je ostala upamćena i po golemoj ljubavi prema Gospi te štovanju latinske mise.

---

---

Play ponuda
Play ponuda