POVRATAK NA PROLJETNU TOČKU / Učimo vas kako doći do dobre karme predstavljene Jupiterom, njegova je uloga izuzetno važna

Image
Izvor: Shutterstock

Jupiter se povezuje s naletom dobre sreće, oslobađanjem ili nekom vrstom izuzetne prednosti koja nam dolazi u određenom životnom trenutku

21.10.2022.
21:33
Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uloga Jupitera je da nam ukaže na smjer našeg života, da nas motivira da idemo ka višim vrijednostima života.

Jupiter to radi tako što nas podsjeća na daljine iz kojih smo potekli, šireći um u ogromna prostranstva, pokazujući kako je sve lako kada si velik, kao i da svatko jest velik, te stoga može postići bilo što – dajući nam nadu i optimizam, koja je naše kozmičko pravo.  

Jupiterovo svjetlo je jako i mirno – prijateljsko. On označava čovjekovu težnju za duhovnim i smirenim svjetlosnim svijetom višega reda, rasta, dozrijevanja i božanskoga vodstva.  

Osim ako aflikacije od strane drugih planeta ne ponište njegov utjecaj, kada je Jupiter dominantno istaknut njegove najatraktivnije karakteristike su obično očigledne: poštenje, velikodušnost, širokogrudnost, inteligencija, optimizam.

Svaku životnu situaciju, pozitivnu ili negativnu, dočekujemo sa stavom prihvaćanja. Sposobni smo za uvide koji nam omogućuju da prođemo kroz najteža vremena i dalje zračeći ljubavlju i duhu naklonjenim ponašanjem.  

Jupiter ublažava teške karmičke situacije, i u svom 'najsjajnijem svjetlu' pojavljuje se kao Veliki Dobročinitelj. Jupiter se povezuje s naletom dobre sreće, oslobađanjem (Ukrajina!) ili nekom vrstom izuzetne prednosti koja nam dolazi u određenom životnom trenutku.

Taj nalet sreće daje nam sposobnost da se doista pokrenemo i ozbiljnije radimo na postizanju ravnoteže. Jupiter nas 'karmički obvezuje' da svoju moć i položaj koristimo u službi čovječanstva.    

Dobra karma predstavljena Jupiterom stiče se na jedan od sljedećih načina: 

Činjenjem nesebičnih djela, spašavanjem i poboljšavanjem života drugih.  

Postojanim i temeljnim ispunjavanjem svojih dužnosti, zadovoljno i bez pritužbi, čak i kada uslovni nisu optimalni.  

Pružanjem sebe i svojih talenata potpuno i velikodušno svima kojima to donosi neku dobrobit.   

HRABROST, VJERA U SEBE, ŽELJA ZA SLOBODOM 

S Jupiterom u Ovnu spontano, nepromišljeno preuzimamo inicijativu, pokazujući se nepostojanim u svojoj naglosti. Prevelika agresivnost, sila i nemir mogu voditi pretjerivanju, velikim rizicima i propuštanju prilika za osobni razvoj.

Novi prijatelji osjećaju da imaju neke stare obveze prema nama. Nova poznanstva omogućuju nam da zadobijemo priznanje dostojno našeg talenta. Trebamo se oslanjati na vlastito poduzetništvo i energiju kako bi zadobili vjeru u život.   

SUOSJEĆANJE SA SVIMA KOJI PATE 

Ako postanemo svjesni svojega pogrešnog ponašanja (što nam se ne bi dogodilo da smo hladno promislili), retrogradni tranzit Jupitera kroz domicilni znak Riba (od 29. listopada do 20. prosinca 2022.) može ukazivati i na razdoblje žalovanja. Jupiter simbolizira nagrade za prošla dobra djela.

Trebali bi živjeti vlastite ideale, proširivati svoje suosjećanje i darežljivost duha. Napor za osobnim poboljšanjem može biti spriječen neusmjerenim i nekritičnim stavovima i (plutanje vremenom i prostorom) bježanjem od odgovornosti.

Prihvaćanje milosti temelji se na suosjećanju sa svima koji pate. S Jupiterom u Ribama bit ćemo otvoreni za duhovnu dimenziju iskustva i razvijati ćemo vjeru u višu silu. Nekima od nas „nalet sreće“ doći će u obliku milosti duhovnog učitelja ili gurua. Istinska potraga odvijati će se u našim srcima.

Istina i Znanje – kao i sama suština Stvoritelja – nalazi se u svakome od nas. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču