OBITELJSKA DINAMIKA U HOROSKOPU / Sunce pokazuje što postajemo i lekcije koje moramo naučiti

Natalni horoskop ukazuje na okolnosti rođenja. Oslikava naše vrijednosti i sklonosti. Horoskop je karta mogućnosti. Sunce u horoskopu pokazuje što postajemo i lekcije koje moramo naučiti.

Znak u kojem se nalazi otkriva s kojim smo se roditeljem poistovjetili. Dominantan roditelj nas programira, nesvjesno preuzimamo njegova ili njezina uvjerenja i sklonosti.

Ako smo rođeni sa Suncem u zračnom ili vatrenom znaku, dominantan je bio otac. Ako je Sunce u vodi ili zemlji, majka je bila dominantna. Ako smo rođeni u zračnom ili vatrenom znaku a oca nije bilo, naša osobnost proizlazi upravo iz toga – iz neimanja oca.

Naše fizičke roditelje opisuju Sunce (oca) i Mjesec (majku). Naše psihološke roditelje opisuju Venera (ono što nam majka govori kakva žena mora biti) i Saturn (što nam otac govori o muškarcima).

Saturn u aspektu

sa Suncem/Mjesecom/Venerom

Rana koju ovi aspekti nose zove se "nema dovoljno". Ima previše dužnosti, a nema dovoljno ljubavi. Saturn je naš plemenski zakon, obiteljska pravila. Ako se nalazi u konjunkciji, kvadratu ili opoziciji prema Suncu-Mjesecu-Veneri, svoje plemenske zakone shvaćamo ozbiljno.

Oni su dio onoga što mi jesmo. Zadaća nam je preispitati ih. Ako nema aspekata, plemenski zakoni nisu za nas važni, osim ukoliko imamo puno planeta u 4. kući. Saturn nije bliskost i u njegovoj obitelji ima puno pravila i obaveza.

Obitelj se drži zajedno, ali se u stvarnosti ne podupire međusobno. Kad se počnemo više zabavljati, znat ćemo da smo iscjelili Saturna. U saturnovskim obiteljima često ima previše religije, a može se naći i alkoholizma.

Uran u aspektu

sa Saturnom/ Suncem/ Mjesecom/ Venerom

Ostavljeni smo i našim potrebama nije udovoljeno. Možda je uzrok bio u nedosljednosti ili nekoj od mentalnih ili emocionalnih bolesti. S Uranom je obitelj uvijek nestalna i to se često vidi kroz usvojenu djecu. Ponekad nema jednog roditelja ili dijete podižu djed i baka.

Ako Uran aspektira Sunce ili Saturn, otac je taj koji nas je ostavio. On je bio nediscipliniran i nije znao komunicirati i voljeti.

U uranskom domu nema stabilnosti i takvo dijete postaje jako nezavisno. Uči udovoljavati potrebama drugih, ali ne očekuje da će itko udovoljiti njegovima. U vezama, uranska osoba teško prihvaća bliskost.

Neptun u aspektu

sa Saturnom/ Suncem/ Mjesecom/Venerom

U ovoj kombinaciji obitelj živi u laži. Izvana izgleda kako je sve u redu, ali unutra je druga priča. Svi se pretvaraju i izluđuju onoga koji otkriva istinu. Obično laže ona j roditelj kojeg idealiziramo. Kad je Neptun u kvadratu sa Suncem, obožavamo oca i mislimo kako on ne može ništa učiniti krivo.

A kada taj isti tata padne sa svog pijedestala, to je težak pad i dijete se osjeća izdano. Ako imate Sunce ili Saturn u teškom aspektu prema Neptunu, svaki muškarac kojeg ćete ikad voljeti razočarat će vas. jednostavno zato što ćete mu pridavati božanske osobine.

U neptunovskoj obitelji, svi smo zavedeni. Ako je Neptun u kvadratu, opoziciji ili konjunkciji s Mjesecom, ne znamo prepoznati svoje osjećaje. Muškarci s tim aspektom od žena prave božice. Ako smo rođeni sa Neptunom na Suncu i još k tome u znaku Riba, u vrijeme našeg rođenja majka se strašno bojala da ćemo umrijeti.

Pluton u aspektu

sa Saturnom/Suncem/Mjesecom/Venerom

Aspekti Plutona su dar našoj autentičnoj moći. Ali plutonska je obitelj bila po život opasna. Mjesec i Pluton zajedno ukazuju kako je majka pokušala pobaciti dijete. U obitelji je bilo nasilja, zloporabe moći, manipulacija, siljenja na nešto.

„Ne pričaj, ne vjeruj, ne osjećaj“. Da bismo preživjeli moramo šutiti. Naučili smo da nikome ne dopustimo doznati što nam je važno. Obitelj možda nije bila prijetnja fizičkom životu, već duši. Uvijek je trebalo biti na oprezu, nijedno mjesto nije bilo sigurno. Možda nas je odbacila majka, otac zlostavljao. Trebalo je naučiti preživjeti.