Astrologija može utjecati na naše prehrambene preferencije, a svaki horoskopski znak ima svoje omiljene okuse i jela. Otkrijmo kako astrološke osobine oblikuju naše prehrambene navike i koja su to omiljena jela za svaki znak zodijaka.
Ovan (21.3. - 20.4.)
Ovnovi vole hranu punu energije i začina. Kao vatreni znak, uživaju u pikantnim jelima i brzoj hrani. Njihovo omiljeno jelo je često ljuti meksički chili con carne ili indijski curry. Ovnovi vole jesti u pokretu i ne vole dugo sjediti za stolom. Brzi zalogaji poput burgera ili kebaba savršeno odgovaraju njihovom užurbanom životnom stilu.
Bik (21.4. - 21.5.)
Bikovi su pravi gurmani koji uživaju u bogatim i luksuznim okusima. Vole kremaste umake, fine sireve i slatke deserte. Često preferiraju tjesteninu s tartufima ili biftek s umakom od gorgonzole. Oni cijene kvalitetne sastojke i biraju jesti u ugodnom ambijentu, bez žurbe. Za njih je obrok pravi ritual u kojem uživaju svim osjetilima.
Blizanci (22.5. - 21.6.)
Blizanci vole raznolikost i često mijenjaju prehrambene navike. Uživaju u tapasima, mezama i drugim jelima koja nude više različitih okusa. Najdraže jelo im je sushi plata s raznovrsnim komadima ili s više vrsta sireva i narezaka. Vole isprobavati nove kuhinje i egzotične okuse, a najbolje se osjećaju kada imaju više opcija na tanjuru.
Rak (22.6. - 22.7.)
Rakovi su emotivni i često traže utjehu u hrani koja ih podsjeća na djetinjstvo. Njihovo omiljeno jelo je često domaća juha, lazanje ili pečeni pilac s krumpirima. Vole kuhati za druge i uživaju u obiteljskim obrocima. Oni cijene tradicionalna jela i recepte koji se prenose s generacije na generaciju. Za njih je hrana povezana s osjećajem sigurnosti i pripadnosti.
Lav (23.7. - 22.8.)
Lavovi vole raskošna i impresivna jela. Uživaju u skupim restoranima i egzotičnim delicijama. Od jela rado biraju jastog, kavijar ili wagyu odrezak. Obožavaju biti u centru pažnje pa pripremaju jela koja će zadiviti druge.
Djevica (23.8. - 22.9.)
Djevice su zdravstveno osviještene i paze na prehranu. Prijaju im lagana jela s puno povrća i cjelovitih žitarica. Njihov gurmanski specijalitet često je veganska zdjelica s kvinojom i prženim tofuom ili salata s piletinom na žaru. One paze na nutritivnu vrijednost namirnica, pa moraju znati točan sastav onoga što jedu. Preferiraju organske i lokalno uzgojene namirnice.
Vaga (23.9. - 22.10.)
Vage cijene estetiku i ravnotežu u prehrani. Vole lijepo servirana jela s harmoničnim kombinacijama okusa. Od jela najčešće biraju elegantnu salatu s kozjim sirom i orasima ili pačja prsa s umakom od višanja. Vole odlaziti po finim restoranima s ugodnim ambijentom. Za njih je važno da obrok izgleda jednako dobro kao što i miriše.
Škorpion (23.10. - 21.11.)
Škorpioni preferiraju intenzivne i kompleksne okuse. Privlače ih tamna i misteriozna jela poput crne tjestenine sa sipom ili čokoladnog moussa s čilijem. Iz tog razloga biraju pikantno i egzotično poput tajlandskog curry-ja ili meksičkih enchilada. Obično uživaju u hrani koja izaziva snažne emocije i pobuđuje sva osjetila.
Strijelac (22.11. - 21.12.)
Strijelci su avanturisti koji vole isprobavati nove kuhinje iz cijelog svijeta. Najpoželjnije jelo im je nešto egzotično poput marokanske tajine ili vijetnamskog pho-a. Uživaju u uličnoj hrani i autentičnim lokalnim specijalitetima kad putuju. Začinjena hrana i neobične kombinacije okusa potiču njihov pustolovan duh.
Jarac (22.12. - 20.1.)
Jarci cijene tradicionalna jela i dobro poznate okuse. Biraju jednostavnu, ali kvalitetnu hranu. Njihov izbor često je klasični biftek s krumpirima ili pečena janjetina, a preferiraju provjerene restorane i recepte. Ne vole eksperimentirati s hranom, već se drže onoga u čemu znaju da će uživati. Cijene domaću kuhinju i obiteljske recepte.
Vodenjak (21.1. - 18.2.)
Vodenjake privlače futuristički koncepti u prehrani poput molekularne gastronomije. Privlači ih neobična hrana, poput sladoleda od lavande ili pjene od graška. Vole veganska i biljna jela te eksperimentalne kombinacije okusa.
Ribe (19.2. - 20.3.)
Ribe su sanjari koji vole romantičnu i maštovitu hranu. Privlače ih morski plodovi i jela inspirirana oceanom. Najčešće biraju rižoto od hobotnice ili file brancina u soli. Uživaju u vizualno atraktivnim jelima s nježnim okusima. Privlače ih restorani s pogledom na more i romantičnom atmosferom. Za njih je obrok putovanje u svijet mašte.