Ubica Bojovića: Nisam Pit Bul, nego Gladijator

Bežao, ali ga policija brzo savladala

Srpski državljanin Saša Cvetanović, zvani Pit Bul, uhapšen je juče u podgoričkom naselju Tološi, zbog sumnje da je u Beogradu likvidirao Nikolu Bojovića, brata navodnog vođe Zemunskog klana Luke, kaže MONDO.
Cvetanoviću su do kasno sinoć u policiji radili “proveru identiteta”, a jutros je priveden u Viši sud u Podgorici, uz pojačane mere obezbeđenja, pišu podgoričke “Vijesti”.

Nakon saslušanja u Višem sudu, prebačen je u Istražni zatvor u Spužu.

Kako javlja TV Vijesti, Cvetanović je sudiji rekao da je došao u Crnu Goru pre pet godina, i da njegov nadimak nije Pit Bul već “Gladijator”.

Cvetanović je uhapšen oko 16 časova u kući V.R. kod koga je živeo kao podstanar. Uhapsili su ga pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Postoji osnovana sumnja da je S.C. direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića… Lišenje slobode usledilo je nakon razmene informacija crnogorske i srpske policije u vezi sa teškim ubistvom, počinjenim na štetu Miloša Vidakovića iz Pančeva, koje je izvršeno 2. jula u Budvi– piše u saopštenju Uprave policije.

Cvetanović je živeo u kući koja se nalazi nedaleko od stadiona “Crvene stijene” u Tološima.

Vlasnik kuće “Vijestima” je rekao da nije znao ništa o životu Cvetanovića, ne želeći da saopšti od kada je ovaj podstanar u njegovoj kući.

Prema tvrdnjama očevidaca, osumnjičeni je specijalcima bežao u šortsu, ali je uhvaćen nakon samo nekoliko metara.

Oni su ispričali da su sajovci jedno vozilo parkirali u blizini marketa “Albona”, dok je druga grupa čekala na suprotnom kraju ulice, blizu kuće u kojoj je stanovao Cvetanović.

Video sam kako mladić u šortsu beži niz ulicu, ali je vrlo brzo uhapšen kod marketa– rekao je “Vijestima” jedan od meštana.

Uprava policije MUP-a Crne Gore, u saradnji sa Tužilaštvom i kolegama iz Srbije, u nastavku zajedničkih aktivnosti preduzima dalje mere i radnje na rasvetljavanju još jednog broja krivičnih dela izvršenih na organizovan način na teritoriji obe države– piše u saopštenju policije.

Bojović je ubijen u centru Beograda, kada je napadač ispalio oko dvadeset hitaca ka njemu.

Nakon višemesečne istrage, srpske inspektore tragovi su odveli do Crne Gore. Zbog sumnje da su sa Delibašićem organizovali ubistvo Nikole Bojovića, 24. jula uhapšeni su Danilovgrađanin Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić iz Nikšića.

Šaranović, brat Branislava Šaranovića (66), koji je likvidiran 8. oktobra 2009. godine u Ulici neznanog junaka na Dedinju, uhapšen je u danilovgradskom selu Ždrebaonik, a Koljenšić u Sutomoru.

Njima su lisice na ruke stavljene takođe tokom zajedničke akcije srpske i crnogorske policije, zbog sumnje da su organizovali ubistvo Bojovića.

Početkom avgusta, srpska policija uhapsila je u Kragujevcu Novosađanina Pavla Opačića (35), za kojeg su sumnjali, kako je tada saopšteno, da je pucao u Bojovića.

Nakon nekoliko dana, ispostavilo se da su uhapsili pogrešnu osobu koja nema veze sa kriminalom.

Vidaković je ubijen ispod zidina budvanskog Starog grada, kada mu je ubica visok oko 185 centimetara prišao i u leđa ispalio 5-6 metaka, nakon čega je pobegao.

Beograđanin Miloš Delibašić uhapšen je u Budvi sredinom jula ove godine, zbog sumnje da je umešan u Vidakovićevo ubistvo.

Zbog nedostatka dokaza, na teret mu je stavljeno krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, jer je tokom hapšenja u njegovoj torbi policija našla pištolj.

Povratak na Net.hr