Sutra privode odgovorne za Galeniku?

Spremaju se hapšenja iza Dačićevih leđa

9.5.2013.
20:28
VOYO logo

Iako je Dačiću "obećano" da hapšenja zbog afere Galenika neće biti dok je on u Americi, očekuje se da sutra policija privede bivše direktore ove kompanije.

Radna grupa MUP-a Srbije koja se bavi ispitivanjem malverzacija u Galenici završila je istragu i očekuje se da odgovorni za gubitke od 200 miliona evra u najvećoj državnoj farmaceutskoj kompaniji sutra budu privedeni specijalnom tužiocu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga je završena i očekuje se da budu privedeni i zadržani bivši generalni direktor Galenike Nenad Ognjenović, direktor BG Farna Dragan Gazikalović i jos nekoliko direktora različitih sektora u Galenici, kaže naš izvor iz istrage. Na spisku za hapšenje je i bivši direktor Velefarma Dragan Vučićević, koji se, kako saznajemo nalazi u Crnoj Gori i za njim će biti raspisana poternica, ako se na poziv policije i tužilaštva ne vrati u zemlju.

S druge strane, u SPS-u tvrde da dok je premijer i ministar policije Ivica Dačić, koji je i predsednik ove stranke u službenoj poseti SAD, niko od osumnjičenih za aferu Galenika neće biti uhapšen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Juče smo imali sastanak i Ivica Dačić je rekao da su mu obećali da neće biti hapšenja u vezi Galenike dok je on u Americi - rekao nam je jedan od najbližih saradnika premijera Dačića.

Na naše insistiranje da saznamo ko je premijeru dao ovakvo obećanje, naš sagovornik nije mogao da odgovori, jer kako kaže premijer Dačić ni svojim najbližim saradnicima nije rekao sa kim je iz MUP-a i Vlade razgovarao na ovu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsetimo, mediji su poslednjih nekoliko meseci intenzivno izveštavali o aferi "Galenika" i brojnim malverzacijama i nenamenskom trošenju novca u poslednje četiri godine, kojima je ova kompanija oštećena za čak 200 miliona evra, a za najveće sumnjive poslove vezivali su se upravo članovi i funkcioneri SPS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo