FOTO: Nova predsjednicka limuzina Vladimira Putina

Cini se da ove godine ne mozemo otvoriti web portal, novine ili ukljuciti TV, a da pred nas ne iskoci Vladimir Putin. Bilo da je to otvaranje Olimpijskih igara, slanje vojnika na ukrajinske granice ili dok samo jase na konju bez majice, Putin je sveprisutan.

No, iza kulisa, ruski predsjednik Vladimir Putin ima veliki inzenjerski projekt razvoja nove ruske predsjednicke limuzine kako za njega tako i za druge visoke ruske duznosnike.

Ruski mediji nedavno su objavili nekoliko fotografija koncepta dizajna. Kao sto mozete vidjeti, trenutna verzija ima pecat zemlje apliciran po cijelom vozilu.

Prednji kraj ima monolitni oblik koji podsjeca na superlukuzne limuzine iz Bentleya i Rolls Roycea. Nije bas vrhunac ljepote, ali vjerojatno nitko u Rusiji danas ne bi htio kritizirati izgled jer se Putin cini kao covjek koji ne prima dobro kritiku.

Prototipovi Putinove nove limuzine bit ce testirani krajem ove godine, a konacna proizvodnja planirana je za 2016.

Prema pisanju Yahoo Autos, ovaj pothvat mogao bi dobiti i neke inzenjerske savjete iz Porschea, a prema procjenama, Putin je u ovaj projekt ulozio najmanje 150 do cak 400 milijuna eura drzavnog novaca.

Povratak na Net.hr