Kako odstraniti stare vinjete i dosadne naljepnice s automobila

21.11.2012.
8:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prva stvar koja vam je potrebna jest strpljenje. Naljepnice se mogu skinuti, no nemojte se žuriti. Naljepnicu ili vinjetu prvo pokušajte skinuti polako i nježno, da je ne potrgate.

Toplina vam je saveznik, na toplome je naljepnice lakše skidati jer je ljepilo smekšano, tako da je ljeto najbolje godišnje doba za skidanje naljepnica. Ako ne želite čekati do ljeta, možete upotrijebiti sušilo za kosu, odnosno fen, kako biste zagrijali naljepnicu.

I opet nemojte žuriti, ne zagrijavajte naljepnicu, a s njome i staklo ili lak na vašem automobilu, prebrzo.

WD40 Drugi je način pomoću lubrikanta. Žiletom ili noktima odlijepite kut naljepnice ili vinjete. Zatim ušpricajte lubrikant (dobro će poslužiti WD40) pod naljepnicu i polako vucite. Lubrikant bi trebao natjerati ljepilo da popusti. Skinite cijelu naljepnicu.

Ako vam ipak nije uspjelo, odnosno ostao vam je komad ili cijela naljepnica ili vinjeta, možete koristiti i otapala - aceton možete koristiti za stakla, a benzin za karoseriju. Nanesite tekućinu na naljepnicu i ostavite da stoji nekoliko minuta, te zatim skinite naljepnicu. Morala bi cijela sići dolje.

Koristiti možete i žilet ili plastičnu strugalicu, no samo na staklu, jer biste mogli oštetiti lak. Postoje i posebni skalpeli. Ako vam na laku ostanu mali dijelovi naljepnica, možete ih skinuti sredstvom za poliranje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali