Evo što možemo očekivati od novog iPhonea

Appleov iPhone 6 bit će tanji od postojećeg iPhonea 5, a imat će i veći zaslon.

16.2.2014.
9:43
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Izvori iz lanca opskrbe tvrde da će novi iPhone imati 4,7-inčni zaslon s tanjim LED pozadinskim osvjetljenjem kako bi bio što lakši, piše LEDinside.

Prema informacijama koje su do sada procurile, prilično je sigurno da Apple razvija veći iPhone, no koliko veći, ostaje da se vidi.

Do sada su se pojavila nagađanja o dijagonali od 4,7 pa sve do 5,5 inča, što znači da bi se ovoga puta Apple mogao približiti "phabletu", odnosno telefonu koji bi bio veličine omanjeg tableta. Nije stoga isključena mogućnost da Apple napravi telefon s dijagonalom od čak 6 inča.

Povećanje veličina zaslona će biti prvo povećanje od 2012. godine, kad je Apple povećao iPhone s 3,5 inča na 4 inča.

Tanji, lakši, veći

Prema ranijim infomacijama koje je objavio korejski portal ET News, novi iPhone trebao bi biti debljine samo 6 milimetara. Za usporedbu, iPhone 5S debljine je 7,6 milimetara, a stari iPhone 3GS s 12 milimetara debljine danas se čini poput "cigle".

Apple poslovnu strategiju sada sasvim logično usmjerava prema većim zaslonima kako bi se suprotstavio svom rivalu Samsungu i modelima kao što su 5-inčni Galaxy S4 i 5,7-inčni Galaxy Note 3, koji su u kratko vrijeme osvojili tržišta u razvoju.

U izvješću koje je objavo LEDinside također se navodi da bi Apple već u lipnju ove godine mogao lansirati svoju novu generaciju smartphonea, a to je ranije nego do sada jer je tradicionalno svoje nove iPhone Apple predstavljao u rujnu.

Očekuje se da će Apple ove godine tržištu ponuditi i veći iPad, a informacije od izvora upoznatih s opskrbnim lancem upućuju na to da bi nasljednik iPad Aira mogao imati 12-inčni zaslon.

iWatch kao najveća nada

Od Applea se, također, očekuje da ove godine otvori i nove kategorije proizvoda, uključujući i nosive (wearable) tehnologije među kojima se izdvaja koncept pametnog sata - iWatch.

Mnogi upravo od iWatch koncepta "pametnog sata" najviše očekuju. Naime, iWatch će, ako izađe na tržište, zaista biti prenosivo računalo. Nikeov fitness gadget Fuelband, kao i Jawboneov UP pokazali su da postoji tržište za ovakva računala.

iWatch koji radi s iPhoneom mogao bi korisniku pružiti više informacija, dok bi u isto vrijeme omogućio bržu provjeru elektroničke pošte i tekstualnih poruka. iWatch bi tako trebao biti "sat" na isti način na koji je i iPhone "telefon".

Neki analitičari vjeruju da "nosiva računala" (wearable computers) mogu zamijeniti smartphone. iWatch bi tako mogao postati nova Appleova polazna točka koja će mu pomoći da ispita što ljudi zaista žele.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali