Zvezda oštećena za sedam, a država za devet miliona evra

I to za samo pet godina

2.10.2013.
11:57
VOYO logo

Rukovodstva FK Crvena zvezda od 2007. do 2012. terete se za milionske mahinacije u nalazima policijske istrage koja je prosleđena tužilaštvu, tvrdi "Informer", prenose B92 i Tanjug.

Kako piše ovaj dnevni list u izdanju od srede, klub je oštećen za sedam miliona, a država za devet miliona evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petogodišnjem periodu na Marakani je nestalo sedam miliona evra samo od transfera igrača i utajeno je čak devet miliona evra poreza, tvrdi Informer, pozivajući se na "odlično obaveštene izvore".

Predsednici Crvene zvezde u periodu od 2007. do 2012. godine bili su Dragan Stojković, Toplica Spasojević, Dobrivoje Tanasijević i Vladan Lukić, a ističe se da niko od njih nije želeo da komentariše saznanja beogradskog lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvorima Informera, prošle nedelje su u okviru provere sumnjivog poslovanja navodno obavljeni informantivni razgovori s petoricom nekadašnjih članova Upravnog odbora Crvene zvezde – Ivanom Todorovim, Igorom Butulijom, Branimirom Babarogićem, Dušanom Mrakićem i Vladicom Popovićem.

List prenosi da njegovi sagovornici iz policije očekuju da će, na osnovu istrage, biti podignuta optužnica protiv barem petorice bivših rukovodilaca Crvene zvezde, ali i nekoliko rukovodilaca Partizana.

"U okviru Zvezdinog i Partizanovog poslovanja proverena je dokumentacija o transferima vise od 90 fudbalera. Utvrdjene su brojne nezakonitosti koje nikako ne bi smele da ostanu nekažnjene", citira Informer izvor iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo