Oni su sramota svojih zemalja

Međunarodni olimpijski odbor (IOC) potvrdio je dva slučaja dopinga na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

21.2.2014.
10:40
VOYO logo

Kao što su njemački mediji javljali tijekom dana, pozitivna je na doping-testu bila biatlonka Evi Sachenbacher-Stehle (33). Testirana je nakon masovnog starta na 12.5 kilometara, a u toj je utrci osvojila četvrto mjesto. Njezini A i B uzorci su bili pozitivni na stimulans metilheksanamin.

Sachenbacher-Stehle se prije biatlona bavila skijaškim trčanjem u kojem je osvojila pet olimpijskih medalja, uključujući i dvije zlatne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski olimpijski odbor (CONI) objavio je, pak, da je iz IOC-a dobio obavijest da je na doping-kontroli pao 34-godišnji član boba četverosjeda William Frullani. Ovaj nekadašnji desetobojac i suprug aktualne svjetske prvakinje u sedmoboju Gane Melničenko bio je pozitivan na neimenovani stimulans.

Iako je njemačka biatlonka osvojila pet olimpijskih medalja, nijednu nije uzela u Sočiju. Ovdje su joj najbolji rezultati bila četvrta mjesta u utrci masovnog starta na 12.5 kilometara i mješovitoj štafeti. Najveći su joj uspjesi olimpijska zlata u štafeti 4x5 km u Salt Lake Cityju 2002. i momčadskom sprintu 2010. u Vancouveru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sachenbacher iznenađujuće nije nominirana u njemačku reprezentaciju za današnju štafetnu utrku, a već ranije imala je problema sa sumnjivim dopinškim nalazima. Uoči ZOI u Torinu 2006. tako je suspendirana na pet dana zbog neuobičajeno visoke razine hemoglobina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo