obuzele ga emocije / Završetak jedne ere: veliki Kobe Bryant stihovima pjesme najavio kraj 20-godišnje karijere

Image
Foto: AP Images

Mnogi smatraju Kobea možda i najvećim košarkašem nakon velikog Michaela Jordana, a u svojoj 20 godina dugoj karijeri ostvario je impresivne brojke i oborio brojne rekorde

30.11.2015.
9:05
AP Images
VOYO logo

Playmaker Los Angeles Lakersa Kobe Bryant, nakon 20 je godina briljantne karijere najavio kako će koncem ove sezone otići u zasluženu igračku mirovinu.

Mnogi smatraju Kobea možda i najvećim košarkašem nakon velikog Michaela Jordana, a u svojoj 20 godina dugoj karijeri ostvario je impresivne brojke i oborio brojne rekorde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bryant je već u Lower Merion High School u predgrađu Philadelphije pokazao kako je nekoliko klasa iznad svojih vršnjaka, a rekordi koji su tada padali jasno su pokazivali kako će Kobe uspjeti i u najjačoj ligi svijeta. 

Vodeći američki koledži borili su se za njega još otkako je bio "freshman", ali nakon što je Kevin Garnett '95 izravno iz škole otišao na NBA draft, i Bryant je počeo vagati tu opciju. Sa 17 godina donio je odluku i postao šesti igrač koji je iz već iz srednje škole prešao u najjaču košarkašku ligu na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao 13. picka drafta 1996., Kobea su izabrali Charlotte Hornets (tada Bobcats), no još prije toga dogovoren je trade s Lakersima. 

Zanimljivo, Lakersi su Hornetsima tek pet minuta prije drafta rekli koga da izaberu. Jerry West, tadašnji menadžer Lakersa, 1. srpnja 1997. je Vladu Divca, člana prve petorke i miljenika navijača, praktično legendu kluba, trejdao za srednjoškoloca Kobea, koji kao 17-godišnjak nije mogao niti potpisati ugovor s Lakersima, pa su to morali učiniti njegovi roditelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobe je u svojih 20 godina karijere osvojio pet NBA prstenova, 17 je puta sudjelovao na All-Staru, 11 je puta ulazio u sastav idealne petorke prvenstva, a ne zaboravimo ni kako je 2006. godine protiv Toronta postigao 81 poen u jednoj utakmici, što je drugi najbolji rezultat u povijesti, iza 100 poena Chamberlaina iz 70-ih godina. Također, najmlađi je igrač koji je postigao 30.000 poena u ligi, a s reprezentacijom SAD-a osvojio je dvije zlatne olimpijske medalje (2008. i 2012.)

Bez sumnje, na kraju ove sezone napušta nas jedna od najvećih košarkaških veličina ikada. Skidamo kapu, Kobe!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesmu kojom se oprostio od košarke možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo