Sjajna mlada Hrvatica upisala najveću pobjedu u karijeri

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić kvalificirala se u osminu WTA turnira u Birminghamu. U 2. kolu pobijedila je 8. nositeljicu i 38.

12.6.2013.
8:48
VOYO logo

Na turniru koji se igra na travi u sklopu zagrijavanja za Wimbledon, 16-godišnja Osječanka, trenutno 89. na WTA ljestvici, uzvratila je Urszuli Radwanskoj, mlađoj sestri poznatije Agnieszke, za poraz koji je od nje pretrpjela ranije ove sezone u meksičkom Monterreyu na betonu.

Donna Vekić je prvi set osvojila uz dva breaka i jedan izgubljeni servis. U drugom setu je Osječanka oduzela servis suparnici u prvom gemu, potom je izgubila dva gema zaredom, ali je nakon toga osvojila pet zadnjih gemova u meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je Vekić osvojila čak 19 poena više od Radwanske. U osmini finala će igrati protiv pobjednice meča između Belgijanke Alison Van Uytvanck i Amerikanke Marije Sanchez.

Uz Donnu Vekić, hrvatski tenis na turniru u Birminghamu ima još dvije predstavnice koje su u ponedjeljak prošle 1. kolo. Ajla Tomljanović, koja je glavni turnir izborila kroz kvalifikacije, igrat će u srijedu za osminu finala protiv 1. nositeljice, Belgijanke Kirsten Flipkens, dok će i Mirjani Lučić-Baroni suparnica u 2. kolu biti jedna belgijska tenisačica, 9. nositeljica Yanina Wickmayer, koja je u utorak svladala Kazastanku Juliju Punicevu 6-2, 7-6(5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja najveća pobjeda u karijeri, nadam se da možete shvatiti koliko sam sretna. Uživala sam igrajući na centralnom terenu. Sljedeći meč je u četvrtak, ne mogu dočekati", poručila je Donna Vekić svojim navijačima na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo