IZ TURSKE U ENGLESKU / West Ham u Europi nakon devet godina: hoće li ih u nove pobjede voditi Slaven Bilić?

Image
Foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL

Bilić je nakon uspješne sezone napustio turski Bešiktaš, što se tumači njegovom velikom željom da preuzme klub u kojem je igrao jednu sezonu (1996–1997)

26.5.2015.
21:10
Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su propali planovi West Hama da za novog trenera angažira CarlaAncelottija, koji je dobio otkaz u Realu, na listi kandidata za preuzimanje kormila "čekičara" su David Moyes, Unai Emery, bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, te Michael Laudrup, objavili su u utorak britanski mediji.

Bilić je nakon uspješne sezone napustio turski Bešiktaš, što se tumači njegovom velikom željom da preuzme klub u kojem je igrao jednu sezonu (1996–1997), ali minus mu je što nikad nije trenirao klub iz Premier lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michaelu Laudrupu je istekao ugovor sa katarskim klubom Lekhwiya i želi se vratiti u Englesku, a već ima iskustava iz Premier lige dok je vodio Swansea, s kojim je osvojio Liga kup.

Ipak, favoriti za trenersko mjesto u West Hamu, nakon odlaska Sama Allardycea, su trener Real Sociedada David Moyes, te Unai Emery, koji uspješno vodi Sevillu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moyes je 11 godina trenirao Everton, a onda je u ljeto 2013. preuzeo Manchester United, ali zbog loših rezultata otišao je nakomn samo jedne sezone. Skrasio se u Real Sociedadu s kojim je ovu sezonu završio na 12. mjestu i, prema njegovim riječima, želio bi ostati u španjolskom klubu.

Unai Emery nema iskustva u Premier ligi, ali njegovo uspješno vođenje španjolske Seville dovoljna su preporuka. Prošle godine je sa Sevillom osvojio Europsku ligu, ove sezone je ponovno u finalu EL, a u domaćem prvenstvu zavšio je na petom mjestu. No, za njega je ozbiljno zagrizao sedmerostruki europski prvak AC Milan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham će iduće sezone igrati u kvalifikacijama Europske lige, i tako je izborio Europu prvi put u posljednjih devet godina. West Ham je ove sezone završio na 12. mjestu Premiershipa, ali je Europu osigurao osvojivši prvo mjesto na ljestvici 'Fair-playa' Premiershipa ispred Liverpoola, Manchester Cityja, Evertona i Burnleyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike