Bez dlake na jeziku / Vujović Červarovu taktiku prozvao samoubojstvom: 'Čekaj, imaš li strategiju ili ne?'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Bivši Zagrebov trener očekivano nije pohvalio Červarove ideje koje su Hrvatsku odvele u poraz protiv Brazila

1.2.2019.
19:40
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Slovenija se kao treća reprezentacija svijeta nije ni plasirala na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj, pa je Veselin Vujović mogao popratiti sve u miru.

Hrvatska je očekivano napravila najviše od reprezenacija s ovog prostora makar je mogla i više od šestog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispada da je ovo Prvenstvo s najlošijim rezultatima, a svi su zadovoljni. Nikad nisam u životu čuo da je netko zadovoljan, a rezultat katastrofa. Da krenem od Slovenije, Slovenci su zadovoljni, a nisu išli na SP, pa nisu morali igrati protiv Njemačke, Danske," odgovorio je na jednu od mnogih tima bivši Zagrebov trener za Balkan-Handball.

Sljedeća je bila upravo Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nevjerojatan kriterij. Goluža je otišao kao netko tko je osvajao medalje, ali to nije bilo dovoljno dobro. Babić je u Poljskoj osvojio medalju, zahvaljujući se Gospi, slavilo se kao nešto neviđeno na Trgu bana Jelačića, pa je poslije četvrtog mjesta otišao. Sada je Červar peti na Euru, šesti na SP-u i to je sada bio cilj. Fenomenalan rezultat? Kako to varira od trenera do trenera", retorički se zapitao Vujović i nastavio secirati Linine poteze.

"Lino je izgubio protiv Brazila zbog igre 7 na 6, više nije želio igrati kada nije išlo. Čekajte, imate li strategiju ili nemate? Ako bekovi ne mogu doći do izražaja, uvedi tog jednog igrača da bi spustio tu duboku obranu, ali onda ti je glavna opcija šut s beka, a ne kao što je radila Hrvatska. Uvesti dva pivota i tražiti prolaz sa šest metara. To je samoubojstvo. Onda ti ta dva pivota prave još veću gužvu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dao je i svoje mišljenje oko suđenja na utakmici Njemačke i Hrvatske.

"Ta je greška skupo koštala Nijemce. Sav taj pritisak na danske suce doveo je do toga da nitko ništa više nije davao Nijemcima. Tako su oni, u posljednje dvije utakmice, bili uskraćeni za pomoć koju domaćin uobičajeno ima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo