VIKEND PREPUN UZBUĐENJA: / Blanka i vaterpolisti u borbi za zlato, Mandžukić, Pjaca i Rakitić otvaraju sezonu

Image

Vikend u koji smo ušli pruža mnoštvo velikih događaja.

20.8.2016.
10:00
VOYO logo

Olimpijske igre ulaze u završnicu. Vaterpolisti igraju finale sa Srbijom, a javnost s nestrpljenjem očekuje natjecanje u skoku u vis. Blanka Vlašić ubog problema s ozljedom propustila je sve mitinge ove sezone. Želja joj je osvojiti jendino zlato koje joj nedostaje pa nije željela ništa riskirati.

Ovog vikenda igrat će se i nekoliko zanimljivih nogometnih utakmica. U HNL-u snage će u jadranskom derbiju odmjeriti Hajduk i Rijeka. Englesko prvenstvo počelo je prošlog tjedna, a u drugom kolu susreću se prošlogodišnji prvak i doprvak. Nadalje, počinju Serie A i Primera. Juventus s Marijem Mandžukićem i Markom Pjacom igra protiv Fiorentine Nikole Kalnića i Milana Badelja. U Španjolskoj lagani zadatak trebali bi imati Barcelona i Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subota

Barcelona - Betis (18.15)

Počinje Primera! U prvom kolu aktualni prvak Barcelona, bez Neymara (nastupa na Olimpijskim igrama), ali s Lionelom Messijem i Luisom Suarezom kreće u borbu za za naslov. Cilj je po 25. put postati prvak Španjolske. Malo je novih lica u klubu. Tek su stigli Andre Gomes, Samuel Umtiti te povratnik Denis Suarez. Klub je u međuvremenu napustila legenda. Dani Alves otišao je u Juventus. Unatoč tomu, Barcelona ne bi trebala imati većih problema s desetoplasiranom momčadi prošle sezone. Za očekivati je da će utakmicu od prve minute započeti Ivan Rakitić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Leicester - Arsenal (18.30)

Engleski prvaci i doprvaci loše su otvorili novu sezonu. Leicester je u prvom kolu poražen od Hulla, dok je Arsenal na svom stadionu izgubio od Liverpoola (3:4). Sad se obje momčadi moraju iskupiti. Jedina dobra vijest za navijače momčadi Claudija Ranierija je da je najbolji igrač Riyad Mahrez produžio vjernost klubu. Riječ je o igraču koji je, inače, bio velika želja Arsenala. Wenger je na taj način još jednom razočarao navijače željne pravog pojačanja. Kako sada stvari stoje tako će ostati i do kraja prijelaznog roka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Juventus - Fiorentina (20.45)

Hrvatskoj javnosti možda i najzanimljiviji susret ovog vikenda. Razlog? Mario Mandžukić i Marko Pjaca sučelit će se s Nikolom Kalinićem i Milanom Badeljom. Za Fiorentinu je ovog tjedna potpisao još jedan bivši Vatreni, Hajdukov Hrvoje Milić. Ali, teško da će se naći odmah u sastavu. Osim ogleda Vatrenih, gledatelje će zanimati kako će izgledati novi Juventus bez Paula Pogbe, ali s Gonzalom Higuainom. Bit će ovo pravi spektakl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/YouTube

Hrvatska - Srbija - finale vaterpola OI (22.45)

Vaterpolski klasik. Srbija je prošle godine slavila protiv Hrvatske u finalu Svjetskog prvenstva u Kazanju te finalu Europskog prvenstva u Beogradu prije dvije godine. Ove dvije reprezentacije mogle su odmjeriti snage već u četvrtfinalu olimpijskog turnira. Barakude su na kraju iznenađujuće izgubile od francuske pa do tog scenarija nije došlo. Odmah se počelo govoriti da je Ivica Tucak želio izbjeći ogled sa Srbijom u toj fazi natjecanja te da je Hrvatska namjerno izgubila. Ovo mu je prava prilika da dokažu suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nedjelja

Blanka Vlašić - finale skoka u vis (1.30)

Iako zbog ozljede Ahilove tetive u 2016, godini uopće nije nastupala na mitinzima Blanka Vlašić dosta je uvjerljivo izborila finale na Olimpijskim igrama. Ona je zadanu kvalifikacijsku normu od 1.94 metara preskočila iz prvog pokušaja. Aktualna svjetska doprvakinja cijelo je vrijeme izbjegavala nastupe kako bi se što bolje pripremala za nastup na OI i pokušaj osvajanja jedinog naslova koji joj u karijeri nedostaje. Sretno Blanka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Real Sociedad - Real Madrid (20.15)

Madriđani su posljednji naslov prvaka Španjolske osvojili još dok je na klupi sjedio Jose Mourinho. Bilo je to 2012. godine. Od tada su se smjenjivali Carlo Ancelotti, Rafa Benitez, a sada je na klupi Zinedine Zidane. U tom periodu klub je osvojio dvije Lige prvaka, međutim četiri sezone bez domaćeg naslova predug je period za najtrofejni klub na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, JANEK SKARZYNSKI

Mateo Kovačić i Luka Modrić

Hajduk - Rijeka (21.00)

Jadranski derbi Rijeka dočekuje na drugom mjestu s tri boda više od trećeg Hajduka. Bijeli su u posljednja dva kola ubilježili poraz od Dinama i remi s Osijekom, dok je Rijeka upisala pobjedu nad lokomotivom i remi s Interom. Iako će Poljud sigurno biti dobro popunjen te će bijeli imati vjetar u leđa, otegotna okolnost im je što su ovog četvrtka igrali utakmicu s Maccabijem u Izraelu u sklopu doigravanja za Europsku ligu. Upitno je koliko će biti svježi igrači Marijana Pušnika. Matjaž Kek s druge strane nema više tih problema jer su ranije ispali iz Europe stoga je za očekivati da će biti puno spremniji i odmorniji od svojih domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo