RASTANAK U SUZAMA / Venus Williams napala opaka bolest!

Image
Foto: AP

Američka tenisačica je zbog zdravstvenih problema predala dvoboj 2. kola US Opena. Starijoj sestri Williams nedavno je dijagnosticiran Sjögrenov sindrom, autoimuna bolest čiji je uzrok nepoznat, a ne postoji i način za izliječenje.

1.9.2011.
11:41
AP
VOYO logo

Venus Williams, dvostruka pobjednica US Opena (2000, 2001), bez borbe je predala meč Njemici Sabini Lisicki te tužnog lica objavila kako se povlači s posljednjeg Grand Slam turnira sezone.

Objasnila je da joj je nedavno dijagnosticiran Sjögrenov sindrom, autoimuna bolest koja zahvaća žlijezde i unutarnje organe te koja joj već cijelo ljeto uzima energiju iz njenog tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzork nastanka tog poremećaja u imunološkom sustavu je nepoznat, a ne postoji način za izliječenje ovog sindroma, osim simptomatskog i suportivnog liječenja.

"Uživala sam u svom prvom meču ovdje i voljela bih da mogu nastaviti, ali nisam u stanju. Zahvalna sam što napokon znam dijagnozu i sada sam usredotočena na ozdravljenje i na čim skoriji povratak na teniske terene", objasnila je Venus i tužna napustila press konferenciju mahnuvši okupljenim novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo