[FOTO, VIDEO] LYON - BAYERN 0:3: / Bavarski stroj pregazio hrabri Lyon i izborio veliko finale protiv PSG-a; Gnabry i Lewandowski junaci pobjede

Image
Foto: Profimedia

Bayern je u finalu i igrat će protiv PSG-a. Jedanaesti su put Bavarci u šansi za naslovom prvaka Europe

19.8.2020.
22:49
Profimedia
VOYO logo

Image
NEYMAR KAO DA JE PROGOVORIO HRVATSKI: /

Njegove riječi poput bombe odjeknule regijom; Ovo zvuči nevjerojatno

Image
NEYMAR KAO DA JE PROGOVORIO HRVATSKI: /

Njegove riječi poput bombe odjeknule regijom; Ovo zvuči nevjerojatno

Polufinale Lige prvaka u Lisabonu

LYON - BAYERN 0:3 (0:2)

LISABON: Stadion Jose Alvalade. Sudac: Antonio Mateu Lahoz (Španjolska).

Strijelci: 0:1 Serge Gnabry (18), 0:2 Serge Gnabry (33), 0:3 Robert Lewandowski (88)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Marcelo, Marcal, Mendes / -

Crveni kartoni: -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LYON: Lopes - Denayer, Marcelo, Marcal (od 73. Cherki) - Aouar, Bruno Gumaraes (od 46. Mendes), Caqueret - Cornet, Dubois (od 67. Tete) - Toko Ekambi (od 67. Reine-Adelaide), Depay (od 58. Dembele)

BAYERN: Neuer - Kimmich, Boateng (od 46. Sule), Alaba, Davies - Goretzka (od 82. Pavard), Thiago Alcantara (od 82. Tolisso) - Gnabry (od 75. Coutinho), Mueller, Perišić (od 63. Coman) - Lewandowski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympique Lyonnais - Bayern München Rezultati uživo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Bayerna po 11. put će igrati u finalu Lige prvaka nakon što su u srijedu u polufinalu na lisabonskom stadionu Jose Alvalade svladali francuski Lyon sa 3:0 (2:0). OVDJE pogledajte sve golove Bayerna.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gnabry zabio dva gola

Oba pogotka za Bavarce u prvom poluvremenu postigao je njemački reprezentativac Serge Gnabry. U 18. minuti je s ruba kaznenog prostora snažnim udarcem pogodio gornji desni kut, a u 33. minuti je popravio dvostruki promašaj Roberta Lewandowskog nakon ubačaja Ivana Perišića, kad je loptu koju je odbio vratar Lyona Lopes poslao u nebranjenu mrežu. Bila je to druga Bayernova opasna akcija na utakmici, nakon što je Leon Goretzka u 11. minuti loše zahvatio loptu na desetak metara od gola pa je Lopes uspio zaustaviti taj udarac.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Lewandowski

U 33. minuti Robert Lewandowski je trebao donijeti Bayernu dva pogotka prednosti, nakon odličnog ubačaja Ivana Perišića. Poljak je, međutim, u prvom kontaktu loše zahvatio loptu, njegov drugi pokušaj iz ležećeg položaja Lopes je obranio, ali je kratko odbio loptu na koju je prvi natrčao Gnabry i lakoćom je poslao u nebranjenu mrežu.

Image
Image

Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League semi-final football match between Lyon and Bayern Munich at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on August 19, 2020.,Image: 553812871, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Dojam nakon prvog poluvremena je bio da Lyon nije zaslužio biti na dva pogotka zaostatka, ali za razliku od Francuza, koji su zakazali u realizaciji, Bayern je gotovo sve svoje prilike pretvorio u pogotke. Pobjedu Bayerna potvrdio je Lewanodwski, kad je u 88. minuti glavom poslao loptu u mrežu. Bio je to 15. pogodak poljskog napadača u ovosezonskom izdanju Lige prvaka i od rekordnih 17 golova Cristiana Ronalda dijele ga još samo dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić sudjelovao kod drugog gola i izašao u 63. Imao priliku za pogodak u 51.

Ivan Perišić je bio u početnoj postavi Bayerna i osim važne uloge kod drugog pogotka Bavaraca, imao je priliku upisati se u strijelce u 51. minuti, ali je njegov udarac Lopes obranio. U 63. minuti Perišića je zamijenio Coman.

Image
Image

Bayern Munich's German midfielder Serge Gnabry (C) celebrates with teammates after scoring a goal during the UEFA Champions League semi-final football match between Lyon and Bayern Munich at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on August 19, 2020.,Image: 553794799, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Finalni dvoboj Lige prvaka na rasporedu je u nedjelju, 23. kolovoza, a za trofej će se boriti debitant u finalima francuski prvak Paris Saint-Germain te njemački prvak Bayern, koji će pokušati po šesti put osvojiti elitno europsko klupsko natjecanje, a prvi put nakon 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalna utakmica će biti odigrana na stadionu Benfice, s početkom u 21 sat.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati polufinala Lyon - Bayern 0:3 (Gnabry 18, 33, Lewandowski 88) RB Leipzig - PSG 0:3 (Marquinhos 13, Di Maria 42, Bernat 56)

FINALE: PSG - Bayern (23. kolovoza, 21.00, stadion Benfice)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90'+3 - GOTOVA JE UTAKMICA. Ovo je bio 14 dvoboj u kojem su Bavarci pobijedili u nastavku sezone nakon korone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - GOOOL: Lewandowski zabija glavom za 3:0. To je njegov 15 gol u Ligi prvaka ove sezone, ukupno 68 u elitnom natjecanju. Gotova je priča, Bayern je u finalu. OVDJE možete pogledati gol Lewandowskog.

81' - Dobro je sad izgledala akcija Bayerna, brza kontra, lopta je nabačena s desna u peterac za Coutinha koji to spušta glavom Lewandowskom, on ostavlja povratnu Goretzkom koji tuče s 17 metara, ali i pogađa Poljaka u leđa. Loša završnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80 - Coutinho je zabio, ali sudac svira zaleđe.

78' - Coutinho je sad u polukontri iz kosa, u svom uobičajenom stilu, pucao, ali odlazi to pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Lyon pokušava brzim loptama prema naprijed uglavnom po lijevoj strani zaprijetiti Bavarcima. No, brzo se vraća Bayern u obranu i spriječava tranziciju Lyona negdje već na 25 metara od gola.

68' - Coman je na lijevoj strani izborio korner za Bayern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Ivan Perišić izlazi van, a ulazi Coman.

62' - Lyon ima loptu u svojim nogama više nego Bayern u ovim trenucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Ne predaje se Lyon. Uzvraćaju Francuzi sad. Karl Toko Ekambi primio je točno dodavanje i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati iz sve snage po sredini gola. Manuel Neuer to skida.

51' - Ajooooj Perija majstore. Kakvu je priliku sad propustio Vatreni. Odličnu je loptu dobio u dubinu i izašao ispred vratara Lyona, malo iz kosa pucao s nekih 13 metara, ali nije to bio dobar udarac. Lopes mu je to skinuo. Ravno u ruke Lyonovom golmanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Zamjena i kod Lyona. Bruno je ostao u svlačionici, umjesto njega na terenu je Thiago Mendes.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Promjena kod Bayerna. Niklas Sule je ušao umjesto Jeromea Boatenga.

45' - Poluvrijeme je u Lisabonu. Niti minute nije nadoknađivao Antonio Mateu Lahoz. Bayern je krenuo dizelaški, Lyon ih je nadigrao i stvorio dvije čiste prilike. Međutim, odlučili su Bavarci zaigrati onaj svoj atomski nogomet i zabili su dva gola preko Gnabryja, a imali su uz to i još tri, četiri prilike koje su lako mogle završiti u mreži Lyona. Ivan Perišić sudjelovao je kod drugog pogotka Bayerna.

43' - Napadaju Bavarci kao da sutra ne postoji. Goretzka je tukao s 17 metara, odbilo se to nekom od noge Lyonovih igrača, ali sjajni Gnabry to vraća u peterac i čisti to obrana Francuza.

37' - Serge Gnabry briljira večeras. Sada je napravio cirkus na svojoj desnoj strani. Izvozao je Francuze, a onda uputio oštru loptu prema golu, lopta je skoro završila u mreži.

33' - GOOOL: Bayern vodi 2:0. Serge Gnabry gura loptu iza golmanovih leđa i zabija svoj drugi pogodak. U akciji je sudjelovao i Perišić koji je ubacio u peterac s lijeve strane.

Galerija

30 - Perišić griješi, ali i popravlja. Uzima povratno loptu i dodaje ju naprijed.

25' - Opet puca Serge Gnabry s ruba kaznenog prostora. Lopta je putovala prema donjem lijevom kutu, ali Anthony Lopes brani i ne dopušta lopti da prijeđe crtu. Lyon se ne predaje...

22' - Jedan od igrača iz ekipe Lyon je ružno startao i Antonio Mateu Lahoz svirao je faul.

18' - GOOOL: Serge Gnabry zabija iz polukontre s nekih 16 metara. Prava majstorija. OVDJE možete vidjeti njegov gol.

17' - Stativa Lyona: Karl Toko Ekambi je nevjerojatno pronašao put kroz obranu Bavaraca koji su bili zbunjeni, ali mu je nedostajalo preciznosti u završnici. Njegov pokušaj izbliza se odbio van od desnu stativu. Odlično igra Lyon.

17' - Ivan Perišić je sad pokušao zabiti dalekometnim udarcem, ali mu je obrana Lyona blokirala šut.

13' - Lyon je konkretniji i opasniji. Maxwel Cornet je sad poslao nisku loptu u šestnaest metara koja je presijećena.

12' - Uzvraća Lyon, brz tranzicija i Memphis Depay je tukao, odnosno bilo je to nešto između ubačaja i udarca na gol. Otišlo je to tik uz vratnicu. Odličan, dinamičan početak dvoboja.

11' - Velika prilika Bavaraca. Dupli pas i Goretzka je tukao traljavo doduše, ali lopta je išla u gol i izbacuje to Lopes.

9' - Još jedan dobar izlazak Lyona prema naprijed. Pokazuju tu svoju napadačku ideju da, kad imaju loptu, da budu konkretni, bez širine, odmah na gol. Brzo i bez kompliciranja. Bayern se obranio, Neuer je boksao i onda je lopta izbačena van...

7' - Bayern ponovno napada, a Lyon svoje prilike čeka iz polukontri i kontri.

4' - Velika prilika za Lyon. Depay je dobio loptu i sjurio se na gol Neuera, fintirao u stranu ali lopta je prošla pored gola. Depay se malo previše nečkao.

3' - Traži se Lewandowski u napadu Bayerna.

1' - Počela je utakmica. Antonio Mateu Lahoz će suditi na današnjoj utakmici. Prvi napad ima Bayern.

19:49 - Perišić je u početnom sastavu Bayerna. Flick se ipak odlučio za njega, dok će Coman susret započeti s klupe.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo