Uhapšeni napadači na navijače Crvene zvezde koji su povredili i trinaestogodišnjaka

„Crveni đavoli“ napali „Delije“

20.7.2013.
12:48
VOYO logo

Kragujevačka policija je, nakon intenzivnog operativnog rada, juče uhapsila četiri osobe, za koje se sumnja da su napali navijače FK Crvena zvezda, koji su se iz Beograda vraćali sa međunarodne fudbalske utakmice između ovog i FK IBV sa Islanda, piše Blic.

U pitanju su navijači grupe „Crveni đavoli“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijače sa obeležjima FK Crvena zvezda huligani su sačekali i napali juče, u periodu od 00:30 do 02:00, na tri različite lokacije u Kragujevcu. Tom prilikom lakše su povređene četiri osobe, među kojima i dete staro 13 godina.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje, mera zadržavanja u trajanju do 48 sati primenjena je prema Vladimiru R. (25), Bobanu Đ. (22), Dejanu E. (24) i Dimitriju D. (21), svima iz Kragujevca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje osnovi sumnje da su oni, na raskrsnici kod Srednje medicinske škole, dok je vozilo volksvagen golf čačanskih registarskih oznaka čekalo promenu signalizacije, maskirani „fantomkama“ i kapuljačama, pritrčali i bejzbol palicama polomili vetrobranska i stakla na zadnjim vratima, od kojeg je povređen trinaestogodišnji dečak. Sumnja se i da su, u naselju Stanovo, takođe maskirani, bejzbol palicama napali navijača FK Crvena zvezda sa obeležjima ovog kluba i naneli mu lake povrede.

Policija je identifikovala još dve osobe, za koje se sumnja da su u naselju Aerodrom, dok su se navijači nalazili u pekari „Vega“, najpre izbušili gume na vozilu volksvagen polo kraljevačkih registarskih oznaka. Nakon toga, maskirani i naoružani bejzbol palicama, polomili su stakla na vozilu i lakše povredili dvojicu navijača. Dvojica identifikovanih napadača trenutno se nalazi u bekstvu i za njima se intenzivno traga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir R., Boban Đ., Dejan E. i Dimitrije D. će sutra, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Kragujevcu.

Policija radi na identifikovanju i drugih učesnika napada na navijače u Kragujevcu. Protiv njih će takođe biti preduzete sve mere krivične odogovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo