finale s mađarima / Tucak: 'Opet smo po tko zna koji put pokazali zašto smo svjetski prvaci'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska je u polufinalu pobijedila Španjolsku i na putu do obrane naslova Europa kupa stoji joj još Mađarska

7.4.2019.
9:38
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Pobjeda s tri razlike u sportu poput vaterpola sugerira solidno kontroliranu utakmicu. I, da ste pogledali samo rezultat polufinala Europa kupa između Hrvatske i Španjolske, ostali biste debelo prevareni jer da ste se samo koju minutu prije kraja tek uključili u isto, ne biste baš mogli predvidjeti konačnog pobjednika.

Th 12:9, koliko je na kraju bilo u hrvatsku korist, duda je varalica onoga što smo gledali u bazenu, a gledali smo posve izjednačenu bitku u kojoj su presudili detalji. Ili, hajde, kvaliteta, znanje, vještina, hrabrost, sve ono što pod zajedničkim nazivnikom jednu momčad čini boljom i kvalitetnijom od druge, a to Hrvatska od Španjolske jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrali smo odličnu utakmicu, generalno gledano predivna. Ne ostaje mi ništa drugo nego čestitati Španjolcima. Sjajna su momčad, igrali su, borili se fer i korektno, a poglavito čestitam mojim momcima koji su po tko zna koji put pokazali zašto su svjetski prvaci, zašto su tu gdje jesu", prazan, ali zadovoljan bio je izbornik Ivica Tucak, ali snage i u njemu, a važnije u igračima, mora biti još za jedan dan.

"Ostaje taj još jedan korak, još jedna stepenica. Zadnji korak. Želimo ovdje zlato."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maro Joković izabran je za igrača utakmice, ali da je ta titula završila u rukama trostrukog strijelca Lorena Fatovića, ne bi bilo greške. Zapravo, trebalo je napraviti iznimku i proglasiti dva igrača utakmice jer mali Lolo s dva je gola u završnici riješio polufinale.

"Znali smo unaprijed da je ovo utakmica koja se neće i ne može prelomiti odmah, na početku. Na kraju smo pobijedili sa tri gola razlike pa izgleda lagano, uvjerljivo, a nije bilo baš tako."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Vukičević prvog dana, netipično, nije postigao pogodak. Jučer je manje-više to nadoknadio pogodivši dvaput.

"Teške su bile utakmice i protiv Grka i Španjolaca zato jer su obje momčadi se možda i najbolje priviknule na nova pravila. S puno proplivavanja. Možda smo bili malo previše otišli u presing. No, takav je to sada vaterpolo. Puno isključenja, ali i puno golova. Više se favoriziraju napadači. Ne znam kako će to izgledati kasnije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš pravih napadača ne nedostaje Mađarskoj koja će nam biti završna prepreka ka obrani naslova Europa kupa. Ubojiti ljevaci Vamos i Zalanki, pa povratnik Denes Varga...

"Nisam ih ovdje gledao, ali ako su oni momčad koja je pobijedila Talijane koji su uvijek zahtjevna momčad, a prije toga i Crnu Goru, onda to puno govori. Imaju tu dvojicu ljevaka koje će biti pakleno teško čuvati, ali to je primarno. To su im glavne uzdanice. To je ključ pobjede. Daleko od toga da su to njihovi jedini bitni igrači jer kako ne spomenuti uz Vargu i na golu Viktora Nagyja, ako će on braniti. Moramo se prvenstveno odmoriti jer ove su nas dvije teške utakmice doista silno izmorile, a nadam se da ćemo prikazati i još jednu lijepu utakmicu", poželio je Luka Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo