NEIL LENNON OPET META NAPADA / Treneru Celtica poslana bomba

Image

Policija u Glasgowu presrela je pismo bombu namijenjeno treneru Celtica Lennonu. Ista vrsta pisma poslana je i jednoj političarki te Lennonovom odvjetniku. Bombe bi vjerojatno ekspolodirale nakon otvaranja.

20.4.2011.
11:25
VOYO logo

Škotska policija presrela je tri pisma bombe upućene treneru Celtica Neilu Lennonu te poznatim navijačima tog kluba, političarki Trish Godman i odvjetniku Paulu McBrideu. Eksplozivne naprave bile su spremne za aktivaciju, a cilj im je bio ubiti ili teško ozlijediti žrtve.

Lennon je na Celticovoj klupi od lani, a  njihove rivale Rangers podržavaju protestanti pa prijetnje ove vrste i nisu tako rijetke. Sjeverni Irac Lennon je već u nekoliko navrata imao problema s ekstremistima koji se protive ujedinjenju Irske. Tako su 2009. godine dvojica osuđena na dvije godine zbog napada na današnjeg trenera Celtica. Ove je godine već dobio pismo s metcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izuzetno ozbiljno shvaćamo ovaj slučaj jer su bombe bile spremne da izazovu teške fizičke ozljede , rekao je glasnogovornik škotske policije te dodao da u ovom trenutku ne vjeruju kako se radi o terorizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo