mnogo potencijalnih nasljednika / Teška odluka Abramoviča: Mourinhu uručen otkaz, Hiddink spreman kao privremena opcija?

Image
Foto: AP Images

Aktualni prvak naime, nakon 16 kolova ima samo 15 bodova, što je najgori start kluba još od početka 90-ih, a tada naravno, nisu imali ovakve financijske mogućnosti kao danas

17.12.2015.
16:08
AP Images
VOYO logo

Karizmatični portugalski stručnjak Jose Mourinho od danas više neće sjediti na klupi londonskog Chelseaja. 

Vlasnik kluba, ruski naftni milijarder Roman Abramovič, nakon poraza od Leicester Cityja, vodećeg kluba na tablici Premierlige, doputovao je u London na sastanak s upravom kluba i samim Mourinhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo je donio i tešku odluku, uklonivši Mourinha s dužnosti Chelseajeva menadžera. 

Mourinho je na Chelseajevu klupu, inače po drugi put u svojoj bogatoj karijeri, sjeo 2013. godine, osvojivši odmah u toj sezoni na impresivan način naslov prvaka, no ove sezone stvari su od prvog kola krenule nizbrdo, i trofejni Portugalac nije ih uspio okrenuti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni prvak naime, nakon 16 kolova ima samo 15 bodova, što je najgori start kluba još od početka 90-ih, a tada naravno, nisu imali ovakve financijske mogućnosti kao danas. 

Osim loših rezultata, kritičari i uprava 'The Special One-u' su zamjerali i loše odnose u svlačionici, koji su nesumnjivo utjecali i na izgled njegove momčadi na terenu, u ovom slučaju neprepoznatljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Mourinho će iz voljenih mu 'bluesa' ipak otići sa satisfakcijom, barem onom financijskom. Bogati Rus će mu naime, zbog vezanja dugogodišnjim ugovorom koji neće biti odrađen, morati isplatiti 55 miljuna eura. 

Tko će biti novi trener, još se ne zna. Već se danima, pa i tjednima nagađa kako bi to mogao biti Pep Guardiola, koji krajem ove sezone vjerojatno odlazi iz Bayerna, no tu još kruže i imena Guusa Hiddinka, Brendana Rodgersa, Juandea Ramosa i naravno, još uvijek neangažiranog Carla Ancelottija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski mediji već pišu kako je za 'privremenu zamjenu' na klupi spremna ponuda za prethodno navedenog Nizozemca, koji je već jednom sjedio na kormilu 'bluesa'. 

Ima li u tim glasinama istine, vrijeme će pokazati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo