VIDEO: / Teška prevara mladog Bernarda Tomica!

Velika domaća nada na Australian Openu, Bernard Tomic, nastavlja svoj pobjednički put na prvom Grand Slam turniru godine, ali ovaj put uz osude i kolega i navijača. U 3.

20.1.2012.
15:20
VOYO logo

Sjajan je bio meč 19-godišnjeg Tomica i četiri godine starijeg Dolgopolova koji je trajao nešto manje od četiri sata. Trajalo je strašno nadmudrivanje dva odlična mlada tenisača u kojem je na kraju na nesportski način pobijedio australski tenisač hrvatskih korijena. Dogodilo se to na samom početku petog seta.

U prvom gemu, na servis Tomica, Ukrajinac je propustio tri break-lopte. No, pri posljednjoj se dogodila nekorektna reakcija Tomica. Na dugu loptu Ukrajinca, koja je pala točno na liniju, Tomic je makinalno reagirao i vratio je natrag u polje, ali je istovremene podigao reket očigledno tražeći kompjutorski pregled loptice. Nakon toga je, očigledno vidjevši reakciju Tomica, Dolgopolov bacio loptu u aut, no po sudačkom kriteriju se ništa nije dogodilo i poen je dosuđen Australcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, suci su kod te 'sumnjive' loptice ostali nijemi, nije registrirana Tomiceva reakcija i Ukrajinac je izgubio poen . Posljedice su bile logične. Iznervirani Dolgopolov je izgubio taj gem, izgubio je odmah potom i svoj servis, a Tomic je do kraja zadržao prednost i ušao u 4. kolo.

Tomic je mogao i trebao reći sucu da je zaista tražio 'Oko sokolovo', bilo je to jedino pošteno u tom trenutku, ali to nije napravio što mu sigurno neće donijeti simpatije ni kod kolega ni navijača. Idući Tomicev suparnik je Roger Federer koji će tom prilikom odigrati jubilarni 1000. meč u karijeri na ATP Touru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo