Federer u očaju: 'Nisam to učinio! Razočaran sam!'

Tomaš Berdych, šesti nositelj US Opena, svladao je u četvrtfinalu peterostrukog pobjednika Rogera Federera 7:6(1), 6:4, 3:6, 6:3. Bila je to peta pobjeda Čeha protiv Švicarca u 16.

6.9.2012.
9:54
VOYO logo

"Očito ima nešto u mojoj igri što Rogeru ne odgovara, što mu se ne sviđa i zbog čega se muči i ne osjeća se najbolje na terenu. Zna da mu mogu stvoriti poteškoće. Osjećaj zbog pobjede? Odličan, bolji ne može biti", prokomentirao je Berdych, koji nikada do ove godine nije igrao niti u četvrtfinalu US Opena. Federer, pak, prvi puta od 2003. godine nije u polufinalu u New Yorku.

"Razočaran sam. Očekivao sam da ću odigrati bolji meč, pogotovo u večernjem terminu u kojem inače imam odličnu bilancu. Iza mene je tako dobro i uspješno ljeto, bilo je normalno očekivati da ću odigrati još jedan solidan meč. Nisam to učinio", rekao je Federer, koji je u meč ušao s devet uzastopnih pobjeda, nakon titule koju je osvojio na ATP Masters 1000 turniru u Cincinnatiju, uoči US Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je otvorio meč s ranim breakom, ali se Berdych vratio i odigrao furiozni tie-break. Imao je Čeh 2:0 u setovima i rani break u trećem, ali je Švicarac ipak pronašao izlaz iz te situacije i odveo meč u četvrti set. Pomogle su mu i Berdychove dvostruke pogreške na break-loptama.

No, u četvrtom setu je Berdych s breakom u osmom gemu osigurao servis za meč, u kojem Švicarcu nije ponudio nikakvu priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam baš mogao računati da ću pobijediti Federera bez izgubljenog seta i bez ikakvih problema. U trećem se on vratio, ali možda mi je pobjeda zbog toga još i slađa, zbog toga što sam bio u mogućnosti u četvrtom setu nositi se s pritiskom i ponuditi još nešto dodatno", veli Berdych.

Federer je imao 14 izravnih poena više u meču (44-30), ali je napravio i gotovo dvostruko neforsiranih pogrešaka više (40-21). Berdych će u polufinalu igrati protiv Andyja Murraya, protiv kojeg vodi s 4:2 u međusobnim ogledima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pet mečeva izgubila samo 16 gemova

Serena Williams i dalje nezaustavljivo maršira na ženskom turniru. Sa 6:1, 6:3 je pobjednica Wimbledona i olimpijskog turnira u Wimbledonu dobila Srpkinju Anu Ivanović u četvrtfinalu i stigla do 41. pobjede u 43. meču. Ukupno je u pet mečeva na US Openu izgubila samo 16 gemova. U polufinalu će igrati protiv Talijanke Sare Errani.

Za Ivanović je ovo bio prvi četvrtfinale u karijeri na US Openu, kao i prvi četvrtfinale na bilo kojem Grand Slam turniru od trijumfa na Roland Garrosu 2008. godine. U međuvremenu je 17 puta zaredom na Grand Slam turnirima gubila prije četvrtfinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo