VELIKA WIMBLEDONSKA SRAMOTA: / Teniski svijet zgraža se zbog ponašanja prema Đokoviću; 'Bilo je to odvratno od njih'

Image
Foto: Profimedia

'Bio je to ružan trenutak za prisustvovanje, pogotovo s obzirom na to da je Đoković postupio prema pravilima igre'

15.7.2019.
16:58
Profimedia
VOYO logo

Očekivalo se kako najbolji tenisač svijeta Novak Đoković jučer u finalu Wimbledona protiv, po mnogima najvećeg tenisača ikad Rogera Federera, neće imati značajnu podršku u sudaru s miljenikom londonske publike. Međutim, tretman koji je od publike imao Novak šokirao je mnoge.

Image
ĐOKOVIĆ GOSPODSKI SPUSTIO ENGLEZIMA: /

Noletove riječi i pisanje CNN-a o pobjedničkom snacku dugo će još pamtiti

Image
ĐOKOVIĆ GOSPODSKI SPUSTIO ENGLEZIMA: /

Noletove riječi i pisanje CNN-a o pobjedničkom snacku dugo će još pamtiti

Australski 7News piše kako je ponašanje publike prema jednom od najvećih ikad bilo "odvratno". Australci ističu kako je Đoković kasnije tijekom meča i sam shvatio koliko publika želi da Federer pobijedi. Koliko je gledateljima bilo stalo do Rogerove pobjede pokazuje detalj iz tie-breaka petog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalj iz tie-breaka

TRENUTAK KOJI JE PRESUDIO EPSKO FINALE: Đoković psovao mater i tukao po sudačkoj stolici pa na kraju jeo travu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, tijekom jednog poena linijski sudac je na jednu Novakovu lopticu dosudio aut, a Federer je tada odigrao u mrežu. Trebao je tako Federer smanjiti Novakovu prednost na 6:4, ali je srpski tenisač zatražio provjeru loptice. Već tada je dobio zvižduke, a kada se ispostavilo da je linijski sudac pogriješio i da će se poen ponoviti, Novak je prišao glavnom sucu da ga upita zašto nije poen pripao njemu ako je Federer u nastavku poena odigrao u mrežu?! Uslijedili su brojni zvižduci i negodovanje s tribina kultnog teniskog zdanja u All England Clubu...

"Bio je to ružan trenutak za prisustvovanje, pogotovo s obzirom na to da je Đoković postupio prema pravilima igre. Znači, imao je apsolutno pravo pitati suca zašto poen nije njegov i zašto meč već tad nije gotov", stoji u tekstu 7Newsa. Spomenuto je izazvalo val negativnih komentara fanova na društvenim mrežama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Val negativnih komentara fanova na Twitteru

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika očigledno na strani Federera

Britanski tabloid Daily Mail također piše kako je publika očigledno bila na strani Rogera Federera i kako je zviždala i negodovala prilikom serviranja Novaka Đokovića. Također, Englezi ističu kako je atmosfera na trenutke bila nogometna. Nakon spektakularnog finala u kojem je Nole uzeo svoj peti trofej najslavnijeg teniskog natjecanja u svijetu, pobjednik je prokomentirao doživljeno na centralnom terenu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U svojoj glavi volim malo promijeniti stvarnost'

"Teško je ne biti svjestan kako svi navijaju protiv tebe", rekao je Đoković o neprijateljstvu prema njemu u finalu...

‘Ako imate većinu na svojoj strani, to pomaže. Daje vam motivaciju, daje vam snagu, daje vam energiju... Kad nemate navijače na svojoj strani, onda spomenuto morate pronaći u sebi. Ponekad pokušavate ignorirati što se događa oko vas za vrijeme meča, što je prilično teško. U svojoj glavi volim malo promijeniti stvarnost. Dakle, kad s tribina odjekuje 'naprijed Roger', ja sebi u svojoj glavi složim i zamislim si da sam čuo 'naprijed Novak'. Već sam predvidio scenarije u glavi", rekao je Đoković i naglasio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je ovo vjerojatno mentalno najzahtjevniji meč ikad. Imao sam fizički najzahtjevniji meč protiv Nadala u finalu Australian Opena koji je trajao gotovo šest sati. Ali, mentalno je to bila drugačija razina, zbog svega".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epsko finale

Vrijedi spomenuti kako kako je Novak Đoković nakon pet sati igre u ludom finalu pobijedio Rogera Federera i osvojio Wimbledon po peti put u karijeri. Đoković je pobijedio s 3:2 u setovima (6:7, 6:1, 6:7, 6:4, 12:13. ), a sve ih je osvojio u tie-breaku. Bilo je to jedno od najdramatičnijih finala Wimbledona, a Nole je pobjedu izborio u petom setu, nakon tie breaka koji se igrao pri rezultatu od čak 12:12.

Ovo je bio njihov 49 međusobni susret, a Novak sada vodi 26-22 u pobjedama. Tekođer, bio je ovo treći dvoboj Đokovića i Federera u finalu Wimbledona i treći je put kao pobjednik izašao srpski igrač, to mu je uspjelo i 2014. te 2015. godine. Federer je ostao na osam osvojenih Wimbledona, a ovo mu je bio 12. nastup u finalu. Bio je nadomak pobjedi, u petom setu je vodio sa 8-7 i imao dvije meč-lopte na svom servisu, ali na obje je loše odigrao te se Đoković izvukao iz gotovo izgubljene pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo