Tenisačica na 22. rođendan otkrila da boluje od raka

Ruskinja Alisa Klejbanova, 28. tenisačica na WTA ljestvici, objavila je da ima Hodgkinov limfom, ali da je optimistična glede oporavka. Ipak, nije sigurna hoće li više ikad zaigrati tenis.

16.7.2011.
12:13
VOYO logo

Klejbanova se na terenima nije pojavljivala od svibnja i propustila je Roland Garros i Wimbledon, a vijest da boluje od rijetke bolesti odlučila je objaviti na svoj 22. rođendan.

"Rođendan mi je i želim se zahvaliti svima na prekrasnim porukama. Kako dugo nisam ništa rekla, odlučila sam danas s vama nešto podijeliti. Nije mi lako u posljednje vrijeme. Imam problema sa zdravljem i bolujem od Hodgkinova limfoma", napisala je ruska tenisačica na službenim stranicama WTA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na oporavku je u Italiji i za sada sve ide po planu, ali i sama je svjesna da je potrebno puno strpljenja i da mora ostati jaka nakon svega.

"Ako ću se osjećati dobro nakon nekoliko mjeseci tretmana ovdje u Italiji, postoji mogućnost da ću opet moći igrati tenis. Stvarno mi fali igranje. Nedostaju mi navijači i prijatelji širom svijet. Tenis je bio moj život posljednjih 15 godina i sve mi to sad strašno nedostaje", kaže Klejbanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podršku ruskoj tenisačici dao je sam WTA.

"Misli WTA i cijele teniske obitelji su uz Alisu i njezinu obitelj u ovom teškom trenutku za nju. Alisa je vrlo jaka i optimistična osoba i želimo joj brz i potpuni oporavak", stoji u priopćenju WTA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klejbanova je u karijeri osvojila dva WTA naslova, Seul 2008. godine i Kuala Lumpur prošle godine. Renking karijere bilo joj je 20. mjesto u veljači ove godine.

Vezani članci:

arti-201106130253006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo