SJEĆANJA NAS VRAĆAJU U 2005.: / Duboko udahnite! Imamo priliku ponoviti čarobni vikend u Bratislavi

Image
Foto: Pixsell

'Kako bi lijepo bilo da se ponovi ta povijesna teniska 2005. godina!'

25.11.2016.
11:33
Pixsell
VOYO logo

Razmišljanje je to čitave nacije uoči finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine koje počinje u 14 sati u Areni Zagreb. Hrvatska Davis Cup reprezentacija, predvođena Marinom Čilićem i Ivom Karlovićem, uz Ivana Dodiga i Franka Škugora i pod vodstvom Željka Krajana, pokušat će po drugi puta u svojoj povijesti uzeti "salataru". Da, zaista bi sjajno bilo da naša reprezentacija po prvi puta u povijesti osvoji naslov pred svojim navijačima, u rasprodanoj Areni Zagreb.

Image

SPEKTAKL KOJI ČEKA ČITAV SVIJET: Ovako su izgledali prijašnji obračuni Argentine i Hrvatske

Bahati Amerikanci bili su na kraju - blijedi

Malo maštamo i sjećanja nas, poput vremeplova, vraćaju u tu 2005. godinu, godinu kad je Hrvatska doživjela nezaboravne trenutke i kad je na svom putu do slave i povijesti izbacila i poprilično bahate Amerikance tad predvođene Andreom Agassijem,Roddickom i braćom Bryan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo pa muško, rekli bi smo. Amerikanci su te godine planirali otići do kraja. Ali nisu dogurali dalje od Los Angelesa i 1. kola Davis Cupa. SAD je u ožjku te godine dosta podcijenjivački pristupio srazu s Hrvatskom kao da Goran Ivanišević, Mario Ančić, Ivan Ljubičić, Ivo Karlović i izbornik Nikola Pilić u tom meču ne postoje, ali su na kraju blijeda lica američkih novinara, navijača i igrača rekla sve! Hrvatska je s 3-2 isprašila Amere i poslala teniskom svijetu poruku: "Tu smo, spremni smo i možemo puno toga napraviti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISFRUSTRIRANI ARGENTINCI UOČI FINALA S HRVATSKOM: ‘Imamo traume još od 2008., a sad nas čekaju Hrvati’

Četvrtfinale protiv Rumunja bila je formalnost

Nakon toga, usljedio je okršaj u Splitu protiv Rumunjske i uvjerljiva 4-1 pobjeda. Četvrtfinale protiv Rumunjske kao da je bila formalnost, iako su Rumunji poveli kad je Andrei Pavel dobio Marija Ančića u prvom meču.

Čudesni Ljubo protiv Rusa

Polufinale u Splitu donijelo je sraz protiv Rusije i pobjedu 3-2. Opet je Ljubo bio čudesan i spašavao Hrvatsku, najprije u pet setova protiv Južnjija, a potom glatko u tri seta protiv Davidenka. U paru su Ljubičić i Ančić bili nepobjedivi. Fantastična atmosfera u Splitu bila je samo uvertira za spektakl koji se spremao u Bratislavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao da je pola Hrvatske otišlo put glavnog slovačkog grada

Prije finala, očekivalo se kako bi Hrvatska, u slučaju prolaska u veliko finale, mogla igrati protiv Argentine. Ali Slovaci su na svom terenu slavili s 3-2. Na red je došao i taj sraz protiv Slovačke.

Po prvi puta u svojoj povijesti, Hrvatska je došla u ozbiljnu priliku staviti svojen ruke na "salataru". Ali ne na slikanju, nego u obliku trijumfa koji je iščekivala čitava nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u Bratislavi imala sjajnu podršku. Vaš novinar gledajući ovaj meč putem televizije imao je dojam kao da je pola Hrvatske otišlo put glavnog slovačkog grada.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjedan prije finala Davis Cupa, reprezentaciju Hrvatske pogodila je sjajna vijest.

Naime, tada drugi slovački reket Karol Beck zaradio je suspenziju zbog pozitivnog nalaza na marihuanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako je iznenada u reprezentaciju umjesto njega morao uskočiti limitirani Michal Mertinak, kojeg je Ančić glatko pomeo u odlučujem petom meču. Hrvatska je mogla početi slaviti svoj prvi naslov prvaka u Davis Cupu. "Salatara" je bila u rukama Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo